Zijn Belgen dommer dan Nederlanders? En zijn Nederlanders gieriger dan Belgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoewel je over IQ testen je twijfels kan hebben heeft men wel eens een grootscheepse IQ test per land uitgevoerd. Het gemiddeld van de Nederlander was 102 en van België 100. Als je 'giften aan goede doelen' als maatstaf gebruikt om te zien wie 'gieriger' is, dan blijken 9% van de Nederlanders lid te zijn van goede doelen tegen 6% van de Belgen. Zie onder voor de cijfers. Toegevoegd na 1 minuut: (Overigens moet je dergelijke statistieken niet altijd al te serieus nemen, de verschillen zijn zo klein dat we nauwelijks van verschillen kunnen spreken)

1. ja ;) 2. nee we gaan er slimmer mee om.

Nee, ik denk dat Belgen even dom zijn als Nederlanders. (alleen met de taal zijn ze beter... 10 voor taal en het groot dictee der Nederlandse taal zijn vaak prooien voor de zuiderburen). Gieriger? Ik denk dat dat niet veel uitmaakt. Je hebt hele gulle Hollanders en hele gulle Belgen, maar ook krenten in beide landen.

Nee hoor, die stellingen maken deel uit van een al lang durende quasi serieuse 'strijd' tussen belgen en nederlanders. Diep in ons hart weten we dat het onzin is, maar we houden het lekker vol naar elkaar toe. Je komt dit ook tegen bij andere volkeren die in elkaars buurt wonen. Bv Bonerianen en Curacaoenaars Of Britten, Ieren en Schotten. het is ook altijd een goede voedingsbodem voor moppen en grappen. Maar in feite onzin dus.

bij 10 voor taal zijn ze meestal de winnaars. en nederlanders zijn niet gierig maar denken meer na voor ze uitgeven. de schuld in totaal van de belgen is hoger dan die vamn de nederlanders. en dat is wel weer dom van die belgen :)

Dat Nederlanders bij de Belgen de naam hebben zuinig te zijn, heeft wel een verklaarbare reden. De Belg heeft een heel ander bestedingspatroon dan de Nederlander. De Belg begint al vanaf zijn geboorte te sparen voor een eigen huis (men zegt weleens: de Belg wordt met een baksteen in zijn buik geboren). ook de ouders, grootouders, peter en meter zijn vaak goede sponsoren. Als de gemiddelde Belg dan zijn eigen huis bouwt (of laat bouwen), kan hij dat vaak zonder geldleningen. De Nederlander doet dat anders, die koopt een huis van 3 ton en wil een hypotheek van 4 ton. De aflossingen die de Nederlander moet doen kan en zal de Belg aan andere dingen besteden. Hij doet dit voornamelijk in het cafe, op het restaurant (want zo noemen ze dat als ze uit eten gaan, gaan ze op restaurant), en tijdens veelvuldige uitjes. Omdat de Belgen het verschil zien met de spaarzame Nederlanders, hebben ze deze de naam gegeven van zuinige, gierige hollanders.

1: Nee, zij zeggen andersom dan ook precies hetzelfde over ons. Onze belgenmoppen zijn hun Nederlandermoppen 2: Nee zij zijn gewoon slimmer, en sparen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100