Is het mogelijk een eilandje in Nederland te kopen?

Ik weet ergens een klein eilandje zijn waar niks is behalve wat begroeing, enkele bomen, wat riet, een vijver... Het is zo'n 300m lang en 200m breed. Het is in Nederland.
Sinds enige tijd ga ik er regelmatig langs met mijn bootje. Ik zou er graag een leuk houten huisje bouwen en ik heb nog veel andere leuke ideeën om er iets moois van te maken.
Er komt daar eigenlijk niemand, hooguit komt men uit nieuwsgierigheid er even een kijkje nemen wanneer men langsvaart. Het is ook niet zo makkelijk om er aan te meren, je moet even door het water om aan land te komen. Op de kaart heeft het eilandje geen naam.
Ik zou graag uitzoeken of ik het misschien kan kopen. Waar kan ik daarvoor terecht?
Alvast bedankt voor uw hulp.

Weet jij het antwoord?

/2500

Tuurlijk kun je een eiland kopen, mits de huidige eigenaar daar aan meewerkt natuurlijk. Bij het kadaster kun je alle gegevens van een perceel opvragen. En bij de gemeente kun je vragen wat daar wel of niet is toegestaan. Zomaar een hutje neerzetten zou ik zeker niet doen, dan vraag je om problemen.

Bronnen:
https://perceelloep.nl/?msclkid=2c69e1819f...

Dit soort eilandjes zij in het algemeen niet te koop, en als ze te koop zijn, mag je er zeker niet zomaar een huis bouwen. Daarvoor heb je een bouwvergunning nodig, en het bestemmingsplan miet bebouwing toestaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100