Wat bedoelt Jetta Klijnsma met (zie citaat) dat onderleveranciers meetellen?

In deze context: Klijnsma verwierp de kritiek van SP-Kamerlid Sadet Karabulut dat ze met haar nieuwe wet 'rechts VVD-beleid' uitvoert.
Weliswaar protesteerde ze in de vorige regeerperiode als PvdA-Kamerlid tegen een vergelijkbaar plan van het toenmalige kabinet om in de regelingen van arbeidsgehandicapten te snijden, maar volgens Klijnsma zijn er aanmerkelijke verschillen.

Het belangrijkste onderscheid is dat er nu 125.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking zijn afgesproken. Als werkgevers het laten afweten, kunnen ze te maken krijgen met boetes.

Klijnsma liet wel weten dat bedrijven enige ruimte hebben bij het nakomen van de afspraken. Zo mogen ze bij het aan het werk helpen van arbeidsgehandicapten onderleveranciers meetellen.

(bron: Volkskrant 4 dec)

Wie of wat zijn deze onderleveranciers (ken ze enkel van 'naam' uit illegale ' tussen' handel zoals drugs en zijn dan meer de 'koeriers en de kleinere dealers' ;))

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Werkgevers of organisaties maken vaak gebruik van onderleveranciers. Leverancier moet hier gelezen worden als iemand die een werkzaamheid levert. Onderaannemers is een bekendere term. Bekend van de bouw. Maar uitbestede werkzaamheden / diensten is een ruim begrip. Met onderleveranciers of onderaannemers hoeft niets mis mee te zijn. Een willekeurige organisatie met onderaannemers (in de zorg) vind je in de bron. Hier ging het juist mis met de opdrachtgever, niet met de onderaannemers. Door het meetellen van deze onderleveranciers is het voor werkgevers gemakkelijker de afspraken te realiseren dat collectief de komende jaren 100.000 extra banen beschikbaar komen voor mensen met een arbeidsbeperking. Nog veel te weinig, want er zijn 400.000 mensen, in potentie tot werk in staat, met een arbeidsbeperking. Aanvullend stelt de overheid 25.000 banen beschikbaar. Deze 125.000 banen moeten extra gerealiseerd worden om o.a. Wajongers die (gedeeltelijk) arbeidsgeschikt worden bevonden de kans te bieden werkt te vinden (quotumregeling) In de quotumregeling staat dat alle werkgevers in Nederland die meer dan 25 werknemers hebben, binnen zes jaar moeten toewerken naar 5% arbeidsgehandicapten die daar in loondienst moeten treden.

Bronnen:
http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM...

Een onderleverancier is een bedrijf dat je inhuurt om werk voor je te verrichten. Als je bijvoorbeeld als aannemer een gebouw ergens plaatst, dan doe je dat gedeeltelijk met je eigen bedrijf, maar je huurt ook anderen in (bijvoorbeeld schilders, stukadoors, elektriciens) om het gebouw af te maken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100