Wat is de betalingstermijn van een boete?

Ik pas op het huis huis van een kennis, en daar is onheilspellende post van het Centraal Justitieel Incassobureau binnengekomen. Het liefst laat ik de post natuurlijk dicht... maar alleen als de betalingstermijn langer is dan de reis. Wat is gebruikelijk? Wat is wijsheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit bepaalt de officier van justitie. Het staat dus op de brief. Bron: http://schuldinfo.nl/?id=47 "De meeste verkeersovertredingen vallen onder de Wet administratiefrechtelijke handhaving verkeersvoorschriften (de wet Mulder). De officier van justitie hoeft dan niet naar de rechter, maar kan zelf een sanctie opleggen d.m.v. een beschikking. Dit is een brief waarin staat welke overtreding is gepleegd, hoe hoog de sanctie is en binnen welke termijn de sanctie betaald moet worden. De inning van de sanctie gebeurt namens de officier van justitie door het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB). Wanneer de sanctie niet tijdig in z’n geheel wordt voldaan, wordt de oorspronkelijke sanctie verhoogd met 50%. Binnen 4 weken nadat de aanmaning is toegezonden, dient de sanctie inclusief verhoging te zijn betaald. Wanneer de sanctie wederom niet tijdig in z’n geheel is betaald, wordt het verschuldigde bedrag verhoogd met 100% van de oorspronkelijke sanctie inclusief de eerdere verhoging."

Toevallig gisteren binnen gekregen. Deze mulder. (Herkenbaar aan de M rechts bovenin) Ongeveer een betaaltermijn van 6 weken. Dit staat ook duidelijk vermeld in de brief die je krijgt.

Het gaat u niet zozeer om de termijn van betaling, maar of het verstandig is post van een ander open te maken. Het antwoord is: Niet doen. Een goede kennis, daar moet je zuinig op zijn. Met de huidige techniek moet hij bereikbaar zijn. Dus moet u hem kunnen verwittigen. Maar dat kan een probleem opleveren. Lees onderstaand. Maak dus geen particuliere post open als daar geen afspraken over zijn gemaakt. Stel je voor hij heeft een boete lopen van € 10.000 en hij blijft nog een half jaar weg terwijl er binnen 10 dagen moet worden betaald. Uw kennis is aansprakelijk voor zijn doen en laten ook als hij in het buitenland verblijft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100