Zou het verstandig zijn van minister Klink om de pil uit het basispakket te halen?

De CVZ adviseert om de pil er voor volwassenen uit te halen, met het argument dat zwangerschap geen ziekte is.
Moet om die reden zwangerschap er ook niet uit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, de pil heeft namelijk niks te maken met ziektenbestreiding en geneesing, de reden dat mensen een zorgverzekerig hebben.

Het gaat er jammer genoeg uit, ze proberen het tot het lukt... Je rechten minimaliseren ze steeds en je plichten maximaliseren ze steeds... Als de pil eruit gaat, dan ook die zwangerschap eruit... Gelijke monniken gelijke kappen...

Nee het is helemaal niet verstandig om de pil uit het basispakket te halen. Wat een raar argument; omdat zwangerschap geen ziekte is. Dan zou ook IVF en alles wat met zwangerschap te maken heeft uit het basispakket verdwijnen.

Ja, de pil heeft namelijk niks te maken met ziektebestrijding en genezing, de reden dat mensen een zorgverzekering hebben.

Men vergeet dat de pil er ook is voor vele vrouwen die onregelmatig ongesteld zijn, de buipijn klachten kunnen verminderen. En vrouwen die de pil niet kunnen betalen toch zwanger raken en abortus laten plegen, volgens mij dit kost ook een vermogen. Laat de pil er gewoon in. Toegevoegd na 41 seconden: Dus niet er uit halen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100