Vrijwilligersvergoeding (vanuit bijstand) zal in 2013 stoppen, zijn er uitzonderingen of andere opties nog denkbaar?

Zal ws. wel per gemeente verschillen (?) maar wij kregen hier al een brief over. Als overkoepeling nog tot juli 2013 de vergoeding van 63 euro, erna 'einde'!? :(

Ook wij snappen dat er wel bezuinigd MOET worden, maar dit OOK weer ten koste van zowel de medemensen en dieren?
( zie ook evt. hier en bij punt 5 : http://www.vrijwilligerswerk.nl/?content=/82 )

Waarom geen uitzondering maken voor deze veel kleinere groep, die al geen sollicitatieplicht meer heeft?

Deels was de doelstelling v. Gemeente dat mensen door het doen van vrijwilligerswerk als 'werkzoekende of ervaringen al zodanig opdoende, meer kans maakt op herintreding op de arbeidsmarkt'.

Daarnaast, geldt overigens ook voor mij, betekent dat helaas ook moeten stoppen met de meerdere soorten aan vrijwilligerswerk!
Houdt meteen in dat daarmee een belangrijk deel van een nog ook sociaal leven plots wegvalt, en de instandhouding van een zeer degelijk en nodig netwerk!

Juist het groepje mensen die blijvend 'werkloos' zijn (overgrote deel zit immers al/nog met uitkering bij UWV?) deze bijdrage "afnemen" terwijl deze mensen voor vele 'werkgevers die (ook) met vrijwilligers MOETEN werken' de meeste zekerheden en stabiliteit waarborgen kunnen?

De geldelijke 'waardering' was zo nodig en nog steeds...Opvang van meestal mishandelde en verwaarloosde katten/honden schiet je zelf ondanks bedrag per maand altijd wel bij in, maar de "blijheid, voldoening/dankbaarheid" die je krijgt van dit werk is GOUD waard...

Weet jij het antwoord?

/2500

Uitzonderingen worden niet gemaakt. Alles alle plannen door gaan moet je gewoon vrijwilligers werk doen anders wordt het gekort op je bijstandsuitkering.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100