Gemeente-belasting kantoor antwoordt niet. Kost mij veel tijd. Kom ik in de problemen als ik ze een rekening stuur?

De gemeente heeft een belastingsamenwerkingsorganisatie de opdracht gegeven een parkeerboete bij mij te innen. Bezwaarschrift moet ook aan deze ambtelijke molen worden toegezonden; niet aan de gemeente die de constatering heeft gedaan. Vreemd!

Helaas wordt er op mijn bezwaarschrift helemaal niet gereageerd. Men doet net alsof ik niet besta. Hoewel, ze sturen wel aanmaningen! Aangezien het een belastingheffing betreft, en er op de stukken nergens vermeld staat dat ik éérst moet betalen, mag ik er toch vanuit gaan dat zo lang mijn bezwaarschrift in behandeling is, de betaling kan worden opgeschort. Maar goed, dat is niet de vraag... (reactie welkom, overigens)

Ik word zo moedeloos dat ik steeds opnieuw in de pen moet klimmen, en het kost zo veel tijd, dat ik hen reeds geschreven heb dat ik verdere actie van mijn kant bij hen in rekening zal brengen. De vraag is: Kom ik in de problemen als ik dit ook daadwerkelijk doe?

Weet jij het antwoord?

/2500

Of je in de problemen komt: ja als je niet betaald zeker. Een bezwaarschrift indienen schort de/je betaling niet op. En een tegenrekening is ook niet aan de orde. Het gaat om een belasting.

Je pakt dit denk ik niet zo verstandig aan. Als je zó zeker bent, dat deze naheffing onterecht is, maakt het helemaal niets uit of je wel of niet betaalt. Wordt je bezwaar terecht bevonden dan krijg je gewoon je geld terug. Bijna iedereen weet, dat het maken van bezwaar geen recht geeft op uitstel van betaling. Zolang er geen uitslag is, moet je die naheffing gewoon betalen. Dat heb je blijkbaar niet gedaan, en dan kom je in de problemen. Je kunt wel blijven schrijven, maar dat gaat blijkbaar ergens mis. Op je naheffing zal ergens een telefoonnummer staan. Klim in de telefoon en leg de situatie uit. Vraag waar je bezwaarschrijft is gebleven, en waarom dit allemaal misgaat. Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen met je gemeente. Het in rekening brengen van kosten die jij hebt gemaakt is zinloos. Er is, als ik het allemaal goed begrijp, maar één ding aan de hand, en dat is dat jij niet op tijd een naheffing hebt betaald, en dat zou ik maar zo snel mogelijk doen, om nog meer kosten te voorkomen. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100