discrimineert de SP ookwel eens?

heeft de SP discrimineerdende standpunten

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat kan en mag niet. De SP, Groenlinks en de PvdA strijden juist tégen discriminatie. SP staat voor socialistische partij, en deze partij wil bijdragen aan een beter Nederland. Zij streven naar gelijke kansen voor iedereen.

Nee, anders zou men ze meteen aangeven bij https://www.discriminatie.nl/ Discriminatie is het ongelijk behandelen en achterstellen van mensen op basis van kenmerken die er niet toe doen. Dan moet je denken aan afkomst, sekse, huidskleur, seksuele voorkeur, leeftijd, religie, handicap of chronische ziekte. Als iemand zonder rijbewijs solliciteert naar een baan als vrachtwagenchauffeur en wordt afgewezen, dan is dat volkomen terecht. Dat is het niet als diegene niet wordt aangenomen, omdat hij of zij vrouw, zwart, moslim of homo is. Dan is er sprake van discriminatie. Toegevoegd na 2 minuten: Wel uit 2006 maar misschien wel interessant: http://www.art1.nl/artikel/6023-Discriminatiebestrijding_politiek_breed_gedragen Toegevoegd na 4 minuten: De pvv discrimineert wel: http://www.nederlandbekentkleur.nl/2008_waarom_de_pvv_een_racistische_partij_is.html

In een wereld van dualiteit kan het bijna niet anders. De SP is sociaal dus komt die op voor de minima. Maar om balans te hebben, zal dit dus vanuit de maxima moeten komen. Wellicht een vorm van discriminatie voor de maxima?

Iedere politieke partij heeft in meer of mindere mate discriminatoire standpunten, en "wel eens" zul je deze ook bij de SP we aantreffen. Het is tenslotte een partij met een aantal zeer krachtige standpunten, zeker ten aanzien van de arbeidsmarkt, immigratie en de financiële sector en bijvoorbeeld het voorstel een werkvergunningplicht in te voeren voor bepaalde groepen EU-burgers zou je discriminatoir kunnen noemen..

Bronnen:
http://www.sp.nl/2010/2011verkiezingsprogr...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100