mag een politieagent tijdens zijn dienst naar huis om iemand even snel gedag te zeggen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Officieel mag dit natuurlijk niet, want werk is werk, maar het zal ongetwijfeld gebeuren.

dat doet een brandweerman/leraar/chirurg/chiropractor/huisarts/tandarts/winkelmedewerker/telefoonverkoper toch ook niet, zoals elke baan: aan je baas vragen of het kan/mag/mogelijk is om eventjes vrij te hebben.

Er zijn 1001 redenen op te noemen dat het kan, mag en gebeurt.

Het is niet de bedoeling om even langs huis te gaan om gedag te zeggen. toch is het wel mogelijk, wanneer je richting je huis rijd kan je dit als een deel van je patrouille route zien. de omgeving waarin een agent namelijk rijd word als het ware afgeschrikt. dit kan gewoon gezien worden als preventief patrouilleren. als je onder tussen even gedag wilt zeggen is dit mogelijk echter moet je niet tijdens je dienst even lekker op de koffie gaan. ondanks dat dit natuurlijk continue gebeurd. ( vaak bij andere bureau's ). antwoord op je vraag luid dus ja! ( indien de dienst het toelaat) Toegevoegd na 4 minuten: waarschijnlijk krijg ik nu meteen ook 10 reacties van nee daar ben ik het niet mee eens dat is belangenverstrengeling!! dat mag je zo zien maar met oog op het preventieve aspect is dit gewoon toelaatbaar!! natuurlijk kan je hier niet een hele dienst blijven en moet je wel weer snel door gaan!!

Ook politieagenten hebben af en toe pauze. Wat ze in deze pauze gaan doen, mogen ze voor een groot deel zelf weten. Een politieagent is echter ook in zijn pauze oproepbaar voor noodmeldingen. Het is dus wel handig, dat hij ook tijdens zijn pauze met de dienstauto reist. Is hij direct weer inzetbaar. Is dus niet zo raar dat hij in een dienstauto even langs huis/ de snackbar af wat dan ook rijdt

Nee, gedurende de tijd dat een politieman dienst heeft wordt hij geacht deze dienst uit te oefenen en geen privé-dingen te doen. Waarmee ik niet wil zeggen dat het nooit gebeurt.

Officieel mag het niet, maar gebeurt wel. En politie mag alles !

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100