Zijn Ouija borden echt of nep?

Ik ga ze natuurlijk NIET spelen, want daar zijn ze té gevaarlijk voor... maar zijn ze echt of nep?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het bord op zich zelf is natuurlijk volkomen onzin, maar de intentie van de mens te zitten wroeten in een onbekende wereld, veroorzaakt de problemen, soms hele ernstige problemen.

De borden zelf zijn meestal van echt hout of plastic. Het bijgeloof eromheen is onzin.

Voor wie er geen waarde aan hechten is het pure nep. Maar er zijn ook personen die denken dat ze er wat mee kunnen, dus voor hen zal het echt zijn. Ze hebben alleen slechts zichzelf ermee, dus welk nut het heeft om daarmee bezig te gaan is de vraag.

Ze zijn nep, en dus ook niet gevaarlijk. Maar iedereen gelooft wat ie wil geloven, ookal is er nooit enige reproduceerbaar bewijs geleverd. De werking ervan berust op het ideomotor effect, waarbij een persoon onbewust bewegingen maakt, vaak ingegeven door een bepaalde suggestie van buitenaf. Dit effect is zo sterk dat veel mensen weigeren te geloven dat ze het zelf doen.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Ideomotor_effect
http://www.scienceofscams.com/factoids-ouija.php

De borden zijn altijd echt, al steken ze nog zo gammel in elkaar, want ze zijn bedoeld om geesten op te roepen en met die intentie zijn ze dan ook vervaardigd. Heel verstandig, dat je er niet mee gaat spelen,want er zijn veel nuttiger dingen om te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100