Wat is het langste nederlandse woord? En het langste engelse?

Op dit moment?

Toegevoegd na 5 minuten:
En wat ook echt woord is;)

Toegevoegd na 5 minuten:
En wat ook echt woord is;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Langste Nederlandse woord: Achterbandventieldopjesfabrikantmedewerker Ofzo :P

Volgens mijn lerares Engels van vroeger was het Mary Poppins' 'supercalifragilisticexpialidocious' :)

maastrichtsekindercarnavalsoptochtvoorbereidingswerkzaamhedencomitéleden. Engels: pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis. Dit is een longziekte .

Aardapelschilfabieksmedewerkersuurloon

Zandzeepsodemineraalwatersteenstralen (37 letters), Volgens van Dale, De vraag is eerder aan de orde geweest hier. Methionylthreonylthreonylglutaminylarginyl...isoleucine 189,819 letters Chemical name of titin of Lopadotemachoselachogaleokranioleipsano...pterygon 183 letters

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Longest_word_...

Als je naslagwerken als norm neemt (anders kun je gewoon aan elkaar blijven plakken): zandzeepsodemineraalwatersteenstralen (37 letters) In van Dale. Betekent hetzelfde als opzouten, wegwezen

Bronnen:
http://home.planet.nl/~avdw3b/langewrd.html
http://nltaal.blog.nl/taalweetjes/2006/05/...

Volgens de Dikke Van Dale is het langste Nederlandse woord: 'zandzeepsodemineraalwatersteenstralen' (37 letters). Het woord betekent dat iemand moet opsodemieteren. Het langste Engelse woord dat je in de grote woordenboeken zult tegenkomen is pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis. Dit is een longziekte veroorzaakt door het inademen van hele fijne deeltjes, meer specifiek van een vulkaan. Het langste Engelse woord dat je zult tegenkomen in 'moderne', niet-technische teksten is uncharacteristically.

Hippopotomonstrosesquippedaliofobie 35 letters, oke, misschien niet het langst genoemde, maar aangezien dit woord inhoudt dat je angst hebt voor lange woorden denk ik dat de mensen die hier aan leiden het niet zonder stotteren gaan uitspreken, wat het woord aanzienlijk verlengt :)

hottentottensoldatententententoonstelling

Bronnen:
de basisschool

hottentottensoldatententententoonstellingemplacementenassistentopzichtersuniformjasje

Je kunt worden maar zo gek lang maken als je wilt, gewoon en aan elkaar plakken van worden zoals anderen hier al hebben genoemd maar dat is dan natuurlijk niet echt één woord....in Wales heb je een dorpje met de naam Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch (niet echt Engels maar toch...)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Llanfairpwllg...

Bovenstaande antwoorden zijn er allemaal sie je kan combineren maar die je in werkelijkheid niet tegenkomt. Deze is misschien korter , maar ik heb het in werkelijk tegengekomen in een foldertje: Politiecommisieariaatsbeambte. Niet het langste , maar je kan er gerust het langste van maken als als wanneer je er een paddenstoelententoonstellingsruimte in opricht.

ook een leuk lang woord ,ook van rechts naar links te lezen een palingdoom dacht ik koortsmeetsysteemstrook

Een heel lang nederlands woord welke regelmatig gebruikt wordt is: wapenstilstandonderhandelingen (30 letters).

wat écht het langste woord is weet ik niet precies maar ik ken wel deze: hottentottententententoonstelling (33) en paternosterbollekesmakerij (26).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100