Waar komt de term Bla-Bla vandaan?

in voornamelijk strips zie je iemand ¨bla-bla¨ zeggen om onduidelijke uitgesproken tekst af te korten, die bijvoorbeeld toch niet belangrijk is, of om te spotten met dezelfde reden als iemand wat zegt. Waar komt dit vandaan ?

Weet jij het antwoord?

/2500

In het oude Griekenland was de term ‘bar bar bar’. Ontleend aan dezelfde wortel als barbaar, implicerend dat de woorden betekenisloze geluiden waren. The Oxford English Dictionary schrijft het eerste gedocumenteerde gebruik van ‘blah’ toe aan de Amerikaanse journalist Howard Vincent O'Brien, in zijn memoires uit 1918: “Wine, Women & War”. Het is mogelijk ook gerelateerd aan het Franse blaguer (snoeven).

Toegevoegd op 21 augustus 2020 09:43: bron
Bronnen:
http://www.etymologiebank.nl/trefwoord/blabla
http://www.city-data.com/forum/history/211...
https://en.wiktionary.org/wiki/bla-bla

Het Nederlandse woord blabla is van recente datum: na 1950. Afkomstig uit het Frans. In het Frans betekent blabla of bla-bla-bla: geklets, gezwam. Blablater = leuteren, zwammen. Il blablate à longueur de journée = hij leutert de hele dag door. Mogelijk is blabla ontleend aan het Franse woord blaguer = snoeven. In het Frans betekent blague sinds de 19de eeuw: belachelijk verhaal. Raconter des blagues = kletspraat verkopen. In het Nederduits heeft blagen de betekenis: zich opblazen. Blablafiguur = iemand die veel omhaal van woorden gebruikt om weinig te zeggen. Bronnen:: Van Dale; Prisma woordenboek Frans-Nederlands; Etymologisch woordenboek Van Dale.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100