Als een klus of reparatie (offerte) bv een paar honderd euro gaat kosten is dit dan onder de 500 of boven de 500 euro ?

Gezien googlen en vergelijkbare vraag hier geen duidelijkheid geeft ( idem voor paar tientjes als getal) wat is dan een realistische prijs /waarde?

Toegevoegd na 4 dagen:
Als het gaat om een mondeling voorgesteld bedrag en gezien onzekerheden binnen uitvoeren van de klus zoals hogere materiaalkosten of in tijd door' pech met ' een officiële offerte nog niet op te maken valt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gegarandeerd onder de 500. Een paar: 200 tot ruim 400. Toegevoegd na 5 minuten: Van Dale Een paar: enige Enige: een klein aantal. Boven de vier spreek je niet meer van een klein aantal. Toegevoegd na 4 dagen: Je aanvulling verandert weinig aan m'n antwoord. Het kan geen kwaad te verifiëren of de ander ook als maximum aan € 400,- denkt. De basis van de acceptatie van een mondelinge offerte is natuurlijk wel dat je iemand vertrouwt.

Daar is geen zinnig antwoord op te geven. "Een paar honderd euro" kan de een interpreteren als 300 of 400 euro, en een ander ook als 700 of 800 euro. Een offerte van "een paar honderd euro", moet je dus gewoon niet accepteren, want dan loop je grote risico's. Vraag een concreet bedrag.

Er zijn mensen die letterlijkl met 'een paar honderd euro bedoelen ongeveer 200 euro. Dat is dan onder de 500 euro. Toegevoegd na 5 minuten: Een paar is twee Als iemand een gulden in kwartjes wil wisselen en deze wens formuleert als: ‘Mag ik een paar kwartjes van U?’, dan kan het gebeuren dat hij maar twee kwartjes krijgt, met de toelichting: ‘Een paar is twee’.

Bronnen:
http://www.dbnl.org/tekst/_taa008197001_01...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100