Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wanneer begint de nazomer?

Als het mooi weer is in de zomer, spreek je van een mooie zomerdag. Maar vanaf een bepaald moment zeggen veel mensen "nazomerdag" als het mooi weer is. Vanaf wanneer kun je spreken over nazomer, en niet meer over zomer?

bamibal
11 jaar geleden
in: Taal
6.5K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

De nazomer, oudewijvenzomer of sint-michielszomer is de periode van begin september tot half november waarin het nog zomerachtig weer kan zijn.
--
De nazomer is dus zomersweer terwijl het al herfst is
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Eind september begint de nazomer:

In het najaar kunnen we meestal nog wel een aantal dagen profiteren van mooi en warm zomerweer, niet alleen in ons land maar op veel plaatsen in de wereld.
Zo'n nazomer wordt in de volksmond van oudsher ook wel aangeduid als oudewijvenzomer, een begrip afkomstig uit Noorwegen. Meteorologen reserveren die benaming voor een warme nazomerperiode eind september. Maar ook op andere herfstdagen kan de zomer herleven zoals de St. Maartenszomer rond 11 november. In Noord-Amerika wordt de nazomer Indian Summer genoemd.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding