Wat zijn de leukste musea in Nederland om met kinderen te bezoeken?

Toegevoegd na 45 seconden:
Ik bedoel dan vooral de musea waar de kinderen ook zelf wat kunnen doen en waar het niet alleen maar passief kijken is. Liefst te bezoeken met de museumjaarkaart.

Toegevoegd na 10 minuten:
Leeftijd tussen 8 en 12 jaar

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nemo (amsterdam) is erg leuk (vaak ook erg druk) hier kun je allemaal proefjes doen het van kinderen museum (Den Haag) is geweldig. Allelei workshops, dingen maken e.d. je moet de website maar eens bekijken. op de volgende site kun je musea opzoeken. Deze zijn allemaal gescoord door kinderen. http://www.avro.nl/tv/avro_kids/tv/museumbende/ Toegevoegd na 4 minuten: openluchtmusea zijn ook vaak erg leuk.

Aeolus in Sexbierum (Friesland) http://www.aeolusfriesland.nl/ Of je hier ook met een museumjaarkaart naar toe kan, dat weet ik niet.

ecodrome Zwolle museum de oude aarde. enz. zie bijgeleverde bron

Toppers bij ons (leeftijd 5, 7 en 9) Naturalis in Leiden Memo in Amsterdam Tropenmusem in Amsterdam Zuiderzeemuseum in Enkhuizen

http://www.ambachtenmuseum.nl/ Het oude ambachtenmuseum is een leuk museum voor jong en oud. Er staan allerlei oude spullen en je mag ook overal aanzitten.

De ontdekhoek! Echt een "doe-plek", maar volgens mij helaas niet met MJK, omdat het niet een 'echt' museum is maar meer proefjes doen en zo.

Bronnen:
http://www.ontdekhoek.nl/nl/index.php

Nemo in Amsterdam Afrikamuseum in Berg en Dal Openluchtmuseum in Arnhem Watermuseum in Arnhem Naturalis in Leiden Museon in Den Haag Op de website van de museumjaarkaart kan je ook veel musea vinden met daarbij beschrijvingen en ook of het leuk is voor kinderen. Link: http://www.museumjaarkaart.nl/

Het geldmuseum in Utrecht. Interactief, allerlei spelletjes overal en ongemerkt ook nog leerzaam. Heel leuk ook. En je kunt door een raam kijken naar De Munt, waar bákken met muntjes staan en zo.

Het Spoorwegmuseum in Utrecht is leuk en vast heel erg interessant voor kinderen. Er is ook altijd wat te doen voor kinderen; zie de site.

Bronnen:
http://www.spoorwegmuseum.nl/home.html

In Hengelo: Museum Heim (techniek) In Haarlem: Teylers museum Tu delft: Muziek museum Oldenzaal, niet echt een museum, wel leuk..planetarium Hellevoetsluis , brandweermuseum Rotterdam, maritiem museum. Zie ook de bron, lijst met musea

Bronnen:
http://www.techniekweb.nl/link/536/538

Kristalmuseum in Borculo (Gemeente Berkelland-Gelderse Achterhoek) Ik heb er 18 jaar tegenover gewoond. Ze hebben een apart (spannend) kinderprogramma. Precies voor de leeftijdsgroep 8-12. Zie: www.kristalmuseum.nl Verder is er in dat zelfde stadje (stadsrechten sinds 1233) ook www.brandweermuseumborculo.nl een brandweermuseum en het Lebbebrugge museum www.lebbenbrugge.nl die voor kinderen van die leeftijd ook best interessant kunnen zijn. Tel daarbij op dat er ook genoeg accomodatie is in dat gebied www.vvvborculo.nl en je herfstvakantie zit weer "gebeiteld" Veel plezier.

Museum voor de communicatie in Den Haag. Echt superleuk met doorgaans speciale tentoonstellingen. Kinderen rennen hier door de vertrekken.

Museum Beeld&Geluid in Hilversum is geweldig! Je kinderen zullen zich helemaal uitleven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100