Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe zijn mensen in Amerika gekomen voordat Columbus hen ontdekte?

Voordat Columbus Amerika ontdekte wisten mensen in de andere werelddelen nog niet dat Amerika bestond, hoe kan het dan dat er daarvoor 30 tot 100 miljoen mensen leefden? Hoe zijn die daar gekomen?

Verwijderde gebruiker
3 jaar geleden
1.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Op twee manieren is Amerika bereikt ver voor Columbus.
1. Zo'n 30.000 jaar geleden via de Beringstraat. Vanuit Siberië werd over land Alaska bereikt en de route ging naar het zuiden richting Midden- en Zuid-Amerika. Er is genetische verwantschap tussen de huidige inwoners van oost-Azië en de oorspronkelijke bewoners van Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.
2. Rond het jaar 1000 bereikten de Vikingen via IJsland Groenland en het noordoosten van Noord-Amerika. Het noordoosten van Amerika werd door hen Vinland genoemd (vin = weide). De Vikingen dreven op Groenland handel: ze hebben daar zo'n 400 jaar een kolonie gehad. Uiteindelijk moesten ze vertrekken vanwege het barre klimaat en de tegenstand van de Eskimo's.
(Lees meer...)
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding