Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Wanneer is Sint James Palace gebouwd? En waarom? En waar wordt het nu voor gebruikt?

Het ligt in hartje Londen.

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
1.1K
Antoni
9 jaar geleden
"St. James’s Palace" lijkt de juiste schrijfwijze te zijn. Dit spreek je dan weer uit als Saint Jameses Palace.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

St. James's Palace werd gebouwd tussen 1531 en 1536 als een kleinere woning voor koning Hendrik VIII om aan het formele hofleven te kunnen ontsnappen. Zijn belangrijkste paleis was Whitehall Palace, niet ver van St. James's Palace vandaan.

Van 1691 tot 1837 was het de koninklijke residentie.

Het administratieve centrum van het Britse Hof is er nu gevestigd en het gebouw doet verder dienst als ontvangstplaats bij officiële recepties, huwelijken en doopplechtigheden. Tevens is het de Londense verblijfplaats van prinses Anne en prinses Alexandra van Kent.
(Lees meer...)
Antoni
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
thanks!

Andere antwoorden (1)

Dat paleis, een van meerdere koninklijke paleizen in Londen, werd in 1531-1536 gebouwd in opdracht van koning Hendrik VIII. Er vinden nog steeds veel koninklijke ceremonies plaats in St. James's Palace.

In 1702, nadat Whitehall Palace door een brand werd verwoest, verhuisde koningin Anne naar St. James's Palace. Sindsdien is dit prachtige bakstenen paleis de officiële koninklijke residentie van de Britse monarchen. Hoewel Buckingham Palace sinds 1837 - toen koningin Victoria de troon besteeg - de belangrijkste residentie is.
(Lees meer...)
Amadea
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
thanks!

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding