Wie was de "echte" vijand in de WOII?

Ik weet niet wie de "echte" vijand in de WOII was. Amerikanen, Engelse en Russen zijn net zo goed de daders in de WOII. Ik snap niet dat alles afgereageerd werd en wordt op het Het Almachtige Duitsland. Volgens mij licht het eraan wie je erin steunt (ik ga meer naar het Duitse toe). Wat vinden jullie daarover, wie was nu de "echte" vijand?

Weet jij het antwoord?

/2500

De duitsers zij begonnen de oorlog en de andere niet zij pleegden massamoorden op oa joden andere niet Toegevoegd na 6 minuten: De Tweede Wereldoorlog was de samensmelting van een aantal aanvankelijk afzonderlijke militaire conflicten die van 1939 tot 1945 op wereldschaal werden uitgevochten tussen twee allianties: de asmogendheden en de geallieerden. In Europa vielen de Duitse troepen op 1 september 1939 Polen binnen. Dit leidde op 3 september 1939 tot een oorlogsverklaring aan Duitsland door het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De meest dramatische uitbreiding van het conflict vond plaats op 22 juni 1941 met de Duitse aanval op de Sovjet-Unie. Desondanks kon de oorlog nog steeds worden gezien als een Europese oorlog, los van de Japanse expansie in Oost-Azië. Dit veranderde toen op 7 december 1941 Japan de United States Pacific Fleet bij Pearl Harbor bombardeerde en de Verenigde Staten prompt Japan de oorlog verklaarde. Hitler verklaarde vier dagen later de Verenigde Staten de oorlog, formeel omdat Duitsland en Japan in 1936 het Anti-Kominternpact hadden gesloten, feitelijk omdat Amerika reeds lang materiële steun gaf aan de Britten. In maart 1941 was die steun geformaliseerd in de Leen- en Pachtwet. Er ontwikkelde zich een samenwerking tussen de Sovjet-Unie enerzijds en de Britten en Amerikanen anderzijds, die gekenmerkt werd door veel wederzijdse onwennigheid en wantrouwen, waarop door de Duitsers werd ingespeeld; deze samenwerking zou na de Tweede Wereldoorlog al gauw omslaan in een Koude Oorlog.

Omdat die kankermoffen Polen aanvielen en zodoende de geallieerden boosworden. Jesus, waarom zou iedereen boos zijn op Kadaffi eigenlijk? Frankrijk begon met aanvallen.

Natuurlijk was voor de duitsers de vijand de geallieerde. Helaas hadden wij (Nederlanders) nog een grotere vijand en dat waren de veraders onder ons we noemde ze toen NSB's in die tijd. Hoe we zo iemand nu zouden moeten noemen schiet mij niet zo snel te binnen maar daar kom ik wel weer op.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100