Hoe heet dat kinderboek waarin kinderen besluiten te voet langs de kustlijn (van Amerika?) te reizen om bij hun tante (denk ik) te gaan wonen?

Ik heb als kind ooit een boek gelezen wat veel indruk op me heeft gemaakt. Weet helaas niet meer hoe het heet, misschien weet jij het?
Het gaat over een aantal kinderen, ik denk een stuk of 4 of 5. Allemaal broertjes en zusjes. Hun ouders zijn overleden (of uit beeld?) en de kinderen besluiten te voet langs de kustlijn (van Amerika?) te reizen om bij hun tante (denk ik) te gaan wonen.
Helaas weet ik dus weinig details, maar misschien is er toch iemand die het herkent?

Weet jij het antwoord?

/2500

"Homecoming" van Cynthia Voigt. Nederlandse titel: "Onder de blote hemel". Amsterdam, Querido, 1985. Op weg naar hun oudtante worden vier kinderen, in leeftijd variërend van 6 tot 13 jaar, door hun moeder in de steek gelaten. Ze besluiten de tocht te voet voort te zetten. Dank zij hun doorzettingsvermogen lukt het hen na twee weken het huis van hun oudtante te bereiken. Hier wacht hun een nieuwe teleurstelling en een nieuw doel: hun grootmoeder, van wier bestaan ze eerder nooit gehoord hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100