waar kunnen de vampieren niet tegen?

Waar kunnen ze niet tegen misschien wel bebaalde bloemen of etenswaarde?!.
Wie weet het??

Weet jij het antwoord?

/2500

Vampieren zijn volgens de volksverhalen de ondoden. Ze zijn alleen 's nachts aktief. Vampieren kunnen niet tegen knoflook. Ze kunnen niet tegen kruizen. Ze kunnen ook niet tegen daglicht. Als je een zilveren pin door hun hart slaat zijn ze definitief dood. Een vampier is in een spiegel niet zichtbaar. Als je door een vampier gebeten wordt, wordt je zelf ook een vampier. Vampieren bestaan niet echt; het is volksbijgeloof. Sprookjes dus

Voor een beknopt overzicht, kijk hier: https://nl.wikipedia.org/wiki/Vampier_(mythisch_wezen)#Zwakheden Een opsomming vanuit een wat uitgebereidere bron (de engelse wiki): - Een vampier kan niet goed tegen knoflook - Wide rozen en meidoorn zouden een vampier verwonden - mosterzaad op een dak strooien zou ook vampieren weg houden - Heilige items doen een vampier geen goed, zoals een kruis (hoeft niet gezegend te zijn), wijwater (dus wel gezegend) of een rozenkrans. - daglicht vinden ze niet fijn. In de vroege folklores is het niet dodelijk voor ze (lange blootstelling wel), maar in de latere verhalen (legio zoals Blade, minions, Dusk till Dawn, Underworld, Twilight, etc) is zonlicht voor een vampier per direct dodelijk. Ook schijnen ze niet op heilige grond te kunnen lopen (maar over vliegen wordt niet gezegd). - In sommige verhalen worden spiegels gebruikt om vampieren te doen afschrikken. Niet omdat het ze pijn doet fysiek, maar omdat ze er niet tegen kunnen dat ze geen spiegelbeeld hebben (wekt enorme weerzin op). - In sommige tradities kan een vampier een huis niet binnen komen zonder uitgenodigd te zijn. In de serie Angel (spin-off van Buffy the vampire slayer) komt dit met zekere regelmaat voorbij. - Het doden van een vampier kan je op verschillende manieren doen, maar bij voorkeur overdag als het slaapt. De beproefde methode is een houten staak door het hart (en laten zitten!), maar over het type hout is wat discussie (afhankelijk van de regio waar je vandaan komt). In sommige regio's kiezen ze overigens de mond of de maag. In Roemenie kiezen ze voor ijzer of stalen pinnen. - Een andere methode is onthoofden en de mond vol met knoflook stoppen (al hoewel het laatste dan volgens mij een beetje voor de zekerheid is). - In andere regio's deden ze weer aan verbranden, kokend water over een graf, opnieuw het begravingsritueel uitvoeren om wijwater over het geheel doen. Voor de wat resistentere gevallen, gingen ze het verbranden nog wat ritueler uitvoeren. Kijk maar eens hier over wat waarschijnlijk ter grondslag lag. Er is een ziekte die bepaalde kenmerken geeft (gevoeligheid voor licht en op den duur afsterven van weefsel door zonlicht https://nl.wikipedia.org/wiki/Vampier_(mythisch_wezen)#Geneeskundige_verklaring ). Maar meestal ging het over lijken die opgeblazen werden door de ontbinding (https://nl.wikipedia.org/wiki/Vampier_(mythisch_wezen)#Geschiedenis).

Vampieren kunnen niet tegen mensen die niet geloven in vampieren. Vampieren komen in de volksverhalen nauwelijks voor. Sinds Dracula van Bram Stoker zijn ze ineens actief geworden. Ik geloof er niet in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100