Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe leer je je kat van 10 maanden omgaan met een kitten?

Ik heb een kitten van 9 weken sinds vandaag. Ik heb ook een kat van 10 maanden. Nu de reactie van mijn kater was nogal positief en hij was zeer nieuwsgierig over het vrouwtjes kitten en snuffelt veel in het begin aan de kont maar het kitten is niet bang maar mijn kater blaast soms als ik hem aai hij volgt haar veel. Maar hij begon een aantal keer te bijten aan de nekvel van het kitten. Ik spuit dan met de plantenspuit maar is dat allemaal normaal gedrag van de kater zo bijten? Gaat dat weg? Ze vechten niet dat is goed. Heb ze wel voor zekerheid in aparte kamers laten slapen.

Toegevoegd na 1 minuut:
Tips?

Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
900
Rieneke1
6 jaar geleden
http://howtocat.nl/plantenspuit-kat/
Rieneke1
6 jaar geleden
http://www.kittenleeftijd.nl/
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
A: is een kat van 10 maanden zelf ook nog bijna een kitten en een kitten van 9 weken (pas!!) in huis nemen is niet goed. Ze moeten minimaal 12 a 13 weken bij de moeder blijven. Nu heb je 2 babies bij elkaar..

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

dan ziet de oudere kat het als zijn eigen jong. Hij wil de kitten dan meenemen naar een plekje dat voor hem veilig is. Positief dus niet afstraffen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding