Waar laat je foto's drukken zoals vroeger?

Ik ben geboren in 2000 en heb nog meegemaakt dat we vroeger foto's lieten drukken (10x15 cm) bij de DA drogist. We hadden dan een camera waar een rolletje in zat en dan moest je dat geven en dan kreeg je later in een envelop alle foto's en ook stukjes filmrol (als dat zo heet?). Je moest dan weer een nieuwe rolletje kopen voor je camera als je nieuwe foto's wilde maken etc. etc.

Nu doen wij dit allang al niet meer, eigenlijk niemand die ik ken. Tegenwoordig zijn het gewoon foto's die je bewaard op de smartphone. Ik zou eigenlijk graag al mijn foto's zoals vroeger gedrukt willen en in een fotoalbum willen hebben. Weet iemand waar ik dit het beste kan laten doen? Ik wil ze wel van goede kwaliteit zoals vroeger en het zou fijn zijn als ik de foto's van mijn smartphone kan laten drukken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat doe je tegenwoordig thuis, op de kleurenprinter - op fotopapier. Het formaat kun je instellen.

Dat kan via verschillende sites online, of in winkels zoals Hema en kruidvat. Digitale bestanden kun je eenvoudig uploaden en dan aangeven in welk formaat en eventueel op welk materiaal je de foto's afgedrukt wil hebben. Naast de gewone foto-afdrukken die je kunt opplakken of inlijsten, kun je ook kiezen voor foto afdrukken op bijvoorbeeld canvas, hout of aluminium, om zo aan de muur te hangen. Je kunt ook digitaal een heel fotoboek samenstellen en dat laten afdrukken. Dan hoef je geen losse foto's te plakken. De link is van de Hema, even als voorbeeld. Er zijn ook veel andere aanbieders. Google op fotoservice of foto printen voor alle mogelijkheden en eventueel actuele aanbiedingen.

Bronnen:
https://foto.hema.nl/

De HEMA heeft een online fotoservice https://foto.hema.nl/fotos-afdrukken/, waarschijnlijk ook fysiek in (een deel van) de winkels. Ook een website als Vistaprint https://www.vistaprint.nl/ zal je waarschijnlijk kunnen helpen.

Waar laat je foto's drukken zoals vroeger? https://www.kruidvat.nl/fotoservice/analoog.html Kruidvat, dè fotospecialist voor al je analoge fotowerk! Al sinds 1975 vertrouwen onze klanten al hun analoge fotowerk toe aan Kruidvat Fotoservice. Al jarenlang zorgen wij voor het ontwikkelen van je fotorolletje, het ontwikkelen van je wegwerpcamera en het professioneel digitaliseren van je dia's, films, videoband of VHS. Alle mogelijkheden voor je analoge films, foto's, dia's en het omzetten van oude films of video's naar DVD vind je in het menu hierboven. === Een andere is de HEMA https://foto.hema.nl/fotos-afdrukken/fotoservice-in-de-winkel/winkel-analoog-fotos-afdrukken/

Toegevoegd op 02 mei 2021 17:17: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100