Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe maak ik een koosh ball kostuum?

Ik wil graag een koosh ball kostuum maken maar dat is niet eenvoudig . Ik heb hier een foto van een koosh poppetje dat ik graag wil namaken

Picture for question
4 jaar geleden
1.9K
Antoni
4 jaar geleden
Misschien kan je iets maken van foam pool noodles, schuimrubber zwembadslangen. Zie ook dit artikel https://www.smithsonianmag.com/arts-culture/these-architects-have-created-fun-and-weird-ways-stay-warm-winter-180949733/ over architecten die hiermee kunstwerken maakten. Zie https://public-media.si-cdn.com/filer/c9/2b/c92bb08e-95ba-4ab8-82fc-58e5e7eb9dc0/05-wh_noodle6.jpg voor een duidelijkere afbeelding. Waarschijnlijk kan je ook schuimrubber isolatiebuizen gebruiken. Die zijn verkrijgbaar bij bouwmarkten en tuincentra.
Antoni
4 jaar geleden
Andere inspiratie vind je hier: bij deze afbeelding op Pinterest https://i.pinimg.com/originals/07/23/34/0723346462b4e2c6e322d32210861506.jpg is het commentaar "I suppose this would be the perfect outfit if you're looking to look like a human koosh ball.": "Ik neem aan dat dit het perfecte kostuum is als je eruit wil zien als een menselijke koosh ball".
pauls
4 jaar geleden
Bedankt voor de tips antoni
Antoni
4 jaar geleden
Wat je ziet op de afbeelding van https://i.pinimg.com/originals/07/23/34/0723346462b4e2c6e322d32210861506.jpg blijkt een werk te zijn van de Japanse kunstenares/mode-ontwerpster Maiko Takeda. Het heet Atmospheric Reentry en is gemaakt in 2013. Zie ook onder meer websites als https://fishinkblog.com/2013/10/04/maiko-takeda-future-jewellery/ en https://collectiftextile.com/maiko-takeda/.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Met foam.

Ik neem aan dat je een kostuum wilt maken dat je vaker draagt.

Maak eerst een basisvorm van foam. Altijd doen!
Hierop ga je dan de slierten van foam bevestigen. Zo creëer je volume.

Je kunt twee cirkels maken als basisvorm. Je maakt dan een gat voor het gezicht. Je armen en benen laat je eruit steken. Hierop ga je dan de slierten bevestigen. Eigenlijk werk je dan met twee platte vlakken als basis.

Je kunt ook van foam meteen een bolvorm maken. Je hoofd steekt er dan bovenuit. Het geraamte maak je van een hoge cirkel voor het hoofd en een cirkel voor de benen.
Hierop maak je dan van boven naar beneden bogen. Vervolgens bevestig je de slierten op het geraamte.
Ik hoop dat het duidelijk is, omdat je hier niet kunt tekenen.

Kijk eens op deze site, de foamwinkel van het zuiden:
https://www.follyfoam.nl/
Je kunt ook doorklikken naar insta. Doe je genoeg ideeën op.

De bril knutsel je weer plat.
Armen en benen met witte kokers.

Foam is in alle kleuren verkrijgbaar, licht, makkelijk te buigen en te bevestigen.

Zelf ook altijd de mooiste creaties gemaakt met dit materiaal.

Als je handig bent, lukt het vast. Neem de tijd.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding