Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Moet je een badmuts dragen als je kaal bent?

Als je ergens in een zwembad verplicht een badmuts moet dragen, maar je bent volledig kaal, mag je dan zonder badmuts? Want dan zie ik het nut er niet van in om het wel te dragen.

Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
6.2K
AnnBoo8146
5 jaar geleden
Deze regels zijn niet voor alle zwembaden hetzelfde. Het verschilt uiteraard per land of streek. Maar ook de zwembaden kunnen hun eigen regels hebben.
Als je wilt gaan zwemmen, en in de regels van het zwembad staat dat het dragen van een badmuts verplicht is, zal je je daaraan moeten houden. Als je van mening bent dat het dragen van een badmuts geen meerwaarde heeft, omdat je een kaal hoofd hebt, moet je bij het zwembad vragen hoe de regels daarmee omgaan.
Ritsuka
5 jaar geleden
Waarschijnlijk moet het wel, de regel geld voor iedereen.
Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
@Kiya, In het buitenland is een badmuts niet altijd verplicht, er zijn legio baden in bv.Duitsland, Frankrijk en Italië waar geen badmuts hoeft te worden gedragen. Als die badmuts toevallig wel verplicht is, dan geldt dat voor iedereen, als de zwembadleiding geen uitzonderingen toestaat. Hierdoor worden nodeloze discussies vermeden.
In Nederland geldt geen verplicht dragen van een badmuts.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Ja, waarschijnlijk wel, het nut is sowieso ver te zoeken, aangezien je niet verplicht bent een rubberen badmuts te dragen en de rest van je lichaam ook haar bevat (kan bevatten). Het overkwam een man in Quebec die kaal was, hij is door de politie het zwembad uitgezet nadat hij weigerde de onzinnige regel te volgen. De regel is er voor hygiëne, niet voor verstopte filters.

https://swimswam.com/quebec-man-refuses-to-wear-swim-cap-escorted-out-by-police/
---
Dat de regel weinig zinvol is helemaal als iemand kaal is, doet weinig af aan het feit dat het een regel is. Regels zijn niet altijd het gevolg van kloppende logica, daarnaast is een zwembad geen openbare ruimte en mag de eigenaar zijn gasten dus vragen te vertrekken.
---
Het gaat met dit soort regels dan ook vaak zelden meer over nut, maar vaker om de regel zelf. Als je als kale man geen muts hoeft te dragen dan komt er iemand met gemillimeterd haar die hetzelfde redeneert en zo verder.
(Lees meer...)
Toegevoegd op 20 juni 2018 16:11: tekst
5 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden
Extreem voorbeeld van een eenmalige gebeurtenis in Quebec. De man in Quebec is trouwens niet door de politie het zwembad uitgezet, hij is op verzoek van de zwembadleiding door een lid van de police service naar buiten begeleid. De politieagent hoorde het echte relaas pas bij aankomst en adviseerde geen herrie te maken.
Het was een principekwestie van de zwembadleiding en verdiende geen navolging.
http://www.cbc.ca/radio/asithappens/as-it-happens-thursday-edition-1.3252270/bald-quebec-swimmer-fights-mandatory-swim-cap-rule-1.3254278 Dat men in Nederland een badmuts moest gaan dragen was een 1 april mop in 2010, een meningsverschil over wel of geen badmuts vindt in Nederland dus niet plaats.
De politie komt normaliter voor zo'n akkefietje in een Europees land niet opdraven, dat moet de leiding zelf maar oplossen.
LeonardN
5 jaar geleden
Perfect voorbeeld om mijn antwoord te illustreren.
De vraag gaat niet per se over Nederland.
De vraag is volledig hypothetisch, het laat mooi zien hoe het antwoord van vijfmeter niet klopt. De man in Quebec is trouwens niet door de politie het zwembad uitgezet, hij is op verzoek van de zwembadleiding door een lid van de police service naar buiten begeleid
Wat is het verschil? "De politie komt normaliter voor zo'n akkefietje in een Europees land niet opdraven, dat moet de leiding zelf maar oplossen."
Natuurlijk wel. Doe maar iets in een zwembad of waar dan ook zodat men je niet meer op terrein/gelegenheid wil hebben, als je daarna niet wil weggaan ma herhaaldelijk verzoek, kan men gewoon de politie bellen. Maakt niet zoveel uit wat de aanleiding is.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding