Hoe groot moet een standaard babymuts zijn?

Ik wil graag een muts breien voor het kindje van mijn nicht. Het is nog niet geboren, dus ik weet geen grootte van het kindje. Hoe groot moet een muts ongeveer zijn wil het goed op een doorsnee babyhoofdje passen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor een pasgeboren babietje is dat een makkie : een gemiddeld babyhoofde past door een geboortekanaal met 10 cm doorsnee, en is dus net iets meer dan 31 centimeter in omtrek. Als dat je vaste maat is zonder spanning, en het mutsje kan nog wat oprekken, zit je helemaal goed. (En dat is echt piep-klein, hoor. Ongeveer een grote sinaasappel / normale grapefruit is ruim voldoende als 'pasmal'- maar het hoofde groeit snel).

45cm en van boven tot de rand 18cm

Bronnen:
http://books.google.nl/books?id=t5bR9--fRs...

Hier vind je een uitgebreide beschrijving voorhet breien van een babymutsje van de actie "brei mee voor India". http://www.breivoorindia.nl/Brei-instructies%20Save%20the%20Children%20babymuts.pdf [overigens is de actie afgelopen] En hier zijn nog twee patroontjes, waarvan er een voor couveusekinderen. http://signora-anna.nl/Gratis%20patronen/Breien/Babymutsje%20patroon%202.pdf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100