Hoe kan ik beter foto's maken?

Hallo, ik ben een jonge fotograaf en zou graag foto's maken om boeken te verkopen op marktplaats. Ik heb een zeer goede camera, maar ook een klein zolderkamertje waar er niet veel licht is, en als ik foto's maak zijn die meestal niet echt mooi. Ik wil graag echt mooie studiofoto's maken waar de achtergrond echt volledig wit is zodat de boeken die ik wil verkopen er mooi uitkomen. Iemand een tip welk materiaal ik daarvoor nodig heb / hoe ik de belichting kan aanpassen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt zelf eenvoudig een mini fotostudio maken met simpele materialen. Kijk in de link voor een voorbeeld. Door met het gebruikte licht te spelen kun je de foto's optimaliseren.

Bronnen:
https://theartisticlife.wordpress.com/2011...

Wat je nodig hebt: - vlakke witte plaat, ruim groter dan het grootste boek (bijvoorbeeld meubelpaneel, of een tafeltje) - meerdere lampen, of bijvoorbeeld een lichtslang (nu overal verkrijgbaar op de kerstafdeling, kies er eentje met wit licht) - statief voor je camera met 90-graden kantelmogelijkheid, of zelfbouwconstructie om je camera boven het boek te hangen - camera waarop je de witbalans kunt aanpassen, bij voorkeur met de mogelijkheid om zelf te kalibreren. - lijmklemmen, zeilklemmen, tape of klittenband om verlichting en evt. statief vast te zetten. De beste opstelling is met de witte plaat op de grond. Daarop leg je het boek. Rondom de plaat zet je een aantal stoelen of krukjes waar je de verlichting aan ophangt. In plaats van een losse plaat en stoelen kun je ook een tafel gebruiken die je op de kop legt. De onderkant van de tafel schilder je wit, of je plakt er wit karton op. De poten gebruik je om verlichting rondom te hangen. Zorg dat je aan alle kanten evenveel licht hebt, verduister de ramen van je zolderkamertje. Alleen als het licht van alle kanten gelijk (even fel en van dezelfde kleur) is, voorkom je hinderlijke schaduwen. Hang je camera recht boven het boek. Zorg dat de poten van je statief niet tussen boek en verlichting staan zodat die geen schaduwen geven. Heb je geen geschikt statief, maak dan een plaat, of een constructie van een paar plankjes, waar je camera in kan hangen (gat zagen ter grootte van de lens). Hoe hoger de camera hangt, hoe beter. Inzoomen om een goede beelduitsnede te krijgen. Als de camera te dichtbij hangt, zul je meer 'golven' in de opengeslagen bladzijdes zien. Een opklapschermpje en afstandsbediening op de camera zijn handig, maar niet noodzakelijk. Om de achtergrond ook echt als wit te zien op de foto, is het belangrijk dat de witbalans goed staat ingesteld. Lees de handleiding van je camera als je niet weet hoe je dat kunt aanpassen. Maak eerst een serie foto's van de witte achtergrond zonder boek, met verschillende instellingen. Of stel de witbalans zelf in met die achtergrond en de verlichting die jij hebt (custom-instelling witbalans). Om de pagina's mooi open te houden bestaan speciale houders met klemmetjes, maar dan heb je gelijk een grotere opstelling nodig. Je kunt ook kleine gewichtjes gebruiken of elastiekjes. Voor tweedehands boeken op marktplaats voldoet dat prima.

Bronnen:
https://zoom.nl/artikel/cursussen/25719-de...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100