Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je plots overlijden na een voedselvergiftiging?

Dus dat je binnen 24 uur overlijdt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, wanneer je verder gezond bent dan kun je een voedselvergiftiging goed doorstaan. Voedselvergiftiging komt door het eten van voedsel dat besmet is met een virus, een bacterie of een parasiet. Van voedselvergiftiging kunt u heel ziek worden. De verschijnselen zijn: misselijkheid; overgeven; buikkrampen; diarree, soms met bloed en slijm; soms (hoge) koorts, winderigheid en een opgeblazen gevoel. Meestal ontstaan de verschijnselen binnen een paar uur na het eten van besmet voedsel. Maar het kan ook dagen duren voor er klachten ontstaan. Voedselvergiftiging komt vaak voor. U hoeft er meestal niet mee naar de dokter. De klachten gaan vaak vanzelf over. Alleen bij heel erge klachten (hoge koorts, ernstige diarree) is het verstandig naar de huisarts te gaan.

Bronnen:
https://www.mchaaglanden.nl/stimulansz/zie...

Ja, maar dat is afhankelijk van het soort vergiftiging dat je binnen gekregen hebt. Van een beetje bedorven voedsel ga je niet zo snel dood, maar van een verkeerd bereidde kogelvis wel.

Ja, dat kan. Als iemand een flinke portie cyanide of arsenicum in je voedsel heeft verwerkt.

Ja dat kan, hoewel vaker bij de wat oudere mensen.en/of met verminderde weerstand(Geldt overigens voor vele infectieziekten). Vriend van mij ( destijds in de 70) had met zijn vrouw onderweg bij wegrestaurant gesmuld van broodjes spiegelei.... Ziek en braken en koorts in de eerste 7 uur , en na overleg en bellen met HA post gelijk door naar SEH en was binnen 23 uur ook al overleden. Maar hoorde later dat dit meestal in ziekenhuis goed te behandelen is met een van infuus NaCl 0,45 % + Glucose 2,5 % behandelt, en dodelijk daarom niet vaak voorkomt ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100