Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Constant aan seks denken, is dat een ziekte? Zo ja, hoe noemt dat?

Een jeugdvriend van mij denkt letterlijk uren en constant aan seks wat ik vaak grappig maar tevens met momenten ook zeer irritant vind al dat gepraat :D

Ik vroeg mij af of dit een ziekte is? Zo ja, hoe noemen ze deze ziekte?

Toegevoegd na 1 minuut:
Verder weet ik dat hij soms uren aan een stuk (maar dan letterlijk) porno bekijkt op het internet...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de bron van het vorige antwoord staat duidelijk "Het kenmerk is dat de seksuele drang (libido) sterker is ontwikkeld dan in de samenleving als normaal (of acceptabel) wordt gezien.". Dit houd in dat het eigenlijk geen ziekte is maar dat het gedrag buiten de norm ligt. Dat maakt het allemaal erg subjectief, de omgeving bepaald of je 'ziek' bent of niet en dat verschilt dus per omgeving en heeft dus weinig met jezelf te maken! Als vuistregel geldt echter of het je functioneren dermate negatief beïnvloed dat er problemen ontstaan. Als er echter dus geen problemen zijn in het verder sociaal functioneren (vrienden,werk,ect), is het dus hoogstens een moraal item. Als je dus zelf erg veel last ervan ondervind moet je het er gewoon over hebben.

De wetenschappelijke naam is satyriasis. Zie ook de bron.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100