Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wie heeft ervaring of tips omtrent het 'burning mouth syndrome'?

En dan met name hoe je evt. er minder last van kan hebben (onderzoeken en ook AB en Pred, en Candida kuren zijn er al geweest) en ook hier al even gekeken:
http://www.goeievraag.nl/vraag/ervaring-burning-mouth-mondbrand.327942

Al weer heel wat maanden , maar wel in heftigheid per dag(deel)wisselend heb ik hier hinder van, eerst lange tijd geen zout meer kunnen proeven, maar ook zoals daarmee bekend is die nare ijzer/bloedsmaak in je mond.
(bloed blijkt ondertussen ook daadwerkelijk soms in de mond /keelholte te zitten en wordt op moment al medische aandacht aan gegeven via de HA)

Voor even helpt eens extra tandenpoetsen of desnoods een mondspoeling wel, maar het komt steeds weer terug...

Hier enige info over deze aandoening die redelijk zeldzaam zou zijn?
http://www.dieetcare.nl/news_article.php?cod=182

Verder heb ik de menopauze al achter de rug (zonder veel klachten) en menstrueer ook al we 5 jaar niet meer (ben nu 54 jaar) en heb gelukkig geen hinder van depressieve gevoelens!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoi Conqui, ik zie dat je hebt verwezen naar een vraag van mij die ik ca. 3 weken geleden heb gesteld. Waarschijnlijk heb je ook de antwoorden gelezen die ik heb ontvangen en ondanks dat het goed bedoeld is, ben ik er niets mee opgeschoten. Het is raar dat jij geen zout proef en ik juist wel, of beter gezegd, ik proef alleen maar zout. Alles is zout en wanneer het iets minder zout is (zelden) dan heb ik wel die ijzer/bloedsmaak in mijn mond. Normaal gesproken ben ik eigenwijs en zal ik nooit naar de huisarts stappen, maar mede dankzij de antwoorden die ik kreeg op mijn vraag heb ik vorige week dan maar eens de huisarts bezocht. Was trouwens wel leuk, want ben in 30 jaar tijd nooit ziek geweest en nooit naar de huisarts geweest. Sterker nog, ik had hem nog nooit gezien, terwijl hij al 10 jaar mijn huisarts is. Hoe dan ook, mijn huisarts wist er ook geen raad mee en ging er gemakshalve vanuit dat het om een infectie ging. Nou kun je mij niet wijs maken dat je ruim 2 maanden met een infectie rondloopt, zonder dat het pijn doet of dat je er last van hebt. Ik kreeg een soort mondwater als recept, maar natuurlijk hielp dit niet. Zelf zit ik tegen de 50 jaar aan te hikken, maar geloof niet dat het daar mee te maken heb. Ik weet zeker dat het begonnen is na een langdurige tandarts behandeling. Of dat ook de oorzaak er van is weet ik niet, maar het viel mij wel op. Ook de tandarts wist niet wat hij er mee aan moest en vertelde me dat dat niet aan de behandeling kon liggen. Ik heb er mijn twijffels over, maar ondanks dat, schiet ik er niks mee op. Heb flink gezocht in Google en er veel over kunnen lezen. Er zijn mensen die al jaren achter elkaar met dit probleem hebben te maken en er zijn mensen bij wie het opeens spontaan ophoud na een paar weken of maanden. Ik hoop dat ik bij die laatste groep hoor en hoop dat ook voor jou. En als het niet zo is, dan denk ik dat ik er maar mee moet leren leven.

Een kennis had iets vaags met zijn mond. (een man van 30) Iets met speeksel, maar het klinkt ook zoals jij het uitlegt. Hoe het proces van artsen precies is gegaan, weet ik niet. Uiteindelijk is hij 100% natuurlijk en biologisch gaan eten en leven. En dan dus zeer streng. (niet leuk, vooral niet in het begin, maar het went snel) En zelfs niet alles wat biologisch is is automatisch goed. Al snel had hij ergens meer last van. Een wonder? Ik denk het niet. Hij had ergens last van, waarschijnlijk van meerdere dingen, door deze manier van leven, schrap je in een keer meerdere mogelijke oorzaken tegelijk. Het gaat trouwens verder dan alleen eten: Tandpasta, deo, shampoo, schoonmaakmiddelen, moeten allemaal anders. Andere pannen: geen teflon en aluminium meer. En dan zou je ook nog je gebit onder handen kunnen nemen als daar in het verleden veel mee gegaan is.

Overweeg een gesprek met een arts gespecialiseerd in gelatietherapie. Je symptomen kunnen duiden op een zware metaal vergiftiging maar (goed opgemerkt in een vorig antwoord) ook aluminium kan heel vervelende neurologische klachten geven.Vooral kwik-, lood- en cadmiunverbindingen zijn berucht om neurologische storingen als o.a. het burning mouth effect. Deze info komt van een arts. Zie aanvulling in PB

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100