Als je 'nuchter' moet zijn voor bloedprikken, mag je dan wel water drinken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ja dat mag: Als u nuchter moet verschijnen voor het bloedprikken dan mag u vanaf 24.00 uur de avond voor het prikken niets meer eten en drinken. U mag wel uw medicijnen gewoon blijven innemen en u mag ook gewoon water blijven drinken. Voor de rest mag u niet eten en drinken. Dus geen koffie, geen thee, geen melk, geen droog stukje brood, geen koekje, geen beschuitje en al helemaal geen eieren met spek bij het ontbijt. Toegevoegd na 2 minuten: Soms ligt het wel aan de reden van het bloedprikken wat wel en wat niet mag, water drinken dus ook binnen de perken houden.

Bronnen:
http://www.ghz.nl/Groene_Hart_Ziekenhuis_C...
http://www.mst.nl/laboratorium/bloedprikke...

Mijn suiker word altyd nuchter geprikt. Een glas water of kopje thee (altijd zonder suiker) mag wel! Meestal moet je vanaf 23.30/24.00uur nuchter zyn,en om te prikken,minstens 8 uur.

Bronnen:
Eigen ervaring

Water drinken is doorgaans geen probleem, maar voor de rest niets, dus geen koffie of thee of zo en al helemaal niet eten.

Water mag. Meestal moet je nuchter zijn voor de bloedsuiker, die dan tussen de 4,0 en 5,6 mmol/l moet zitten. Een uur of twee na de maaltijd nog eens bepalen (moet lager zijn dan 7,8) geeft een beter beeld. Als die twee waarden goed zijn dan kun je, als er verder geen klachten zijn, diabetes vrijwel zeker uitsluiten, dan wel is je diabetes goed gereguleerd.

Als je nuchter moet zijn mag je drinken waar je doorheen kan kijken bv water,thee,limonade enz dit is wat het ziekenhuis zei. maar niet eten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100