Horloge, om linker of rechter pols?

Ja, is er een ''standaard'' om welke pols je je horloge doet? Ik ben trouwens rechtshandig.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Yourbuddy; Ik denk dat de standaard lay-out van polshorloges is gericht op het feit dat de meerderheid van de mensen rechtshandig is en dus met de rechterhand het horloge aan de linkerpols zal bedienen. Met de komst van automaten en quartzhorloges is de noodzaak van opwinden echter komen te vervallen en op tijd zetten hoeft in de regel maar twee keer per jaar. Overigens doe ik als rechtshandige dat het liefst met mijn horloge los in de hand. Sommige van mijn klokjes hebben knopjes die gewoon te klein zijn om aan de pols te bedienen. Verder vind ik dat je het ding gewoon daar moet dragen waar je het zelf het prettigst vindt. Toegevoegd op 26-04-2009 12:50:30 Goh, ik wou dat ik pluspunten kreeg voor al die duimpjes omlaag....

Ik denk dat het alleen maar met gemak te maken heeft: het opwindknopje rit aan de rechterkant van het klokje; opwinden kan daarom (m.i.) het beste met je rechterhand.

Ik ben rechts en draag mijn horloge ook om mijn rechterpols. Toch zijn er wel eens mensen die zeggen: "Hé, je heb je horloge niet om links! Vind je dat niet irritant?" Ik vind het om de linkerpols juist irritant.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100