Zijn carbon gitaarsnaren schadelijk?

Ik was toevallig wat aan het rondsurfen over verschillende types gitaarsnaren. Veel gitaren gebruiken carbon/koolstofvezel.
Toen ik daar wat over begon op te zoeken kwam ik een aantal artikels tegen dat koolstofvezeltjes erg schadelijk kunnen zijn voor de longen.
Moet ik nu op zoek naar andere gitaarsnaren of ben ik een beetje paranoia aan het worden :)
Edit: na wat opzoekwerk ben ik erachter gekomen dat men vaak verkeerde termen gebruikt online en daar dus ook de verwarring zit.
Carbon = koolstof en carbon fiber = koolstofvezel en dat wordt vaak door elkaar gebruikt.
De snaren worden zoals al in de comments aangehaald gemaakt van synthetische koolstof en dat is dus iets helemaal anders als koolstofvezel.
Er wordt ook gebruik gemaakt van koolstof staal en dat is ook helemaal geen koolstofvezel.
Er staat gewoon veel foute info online :)

Toegevoegd op 07 april 2021 06:58: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

NEEN, maak je geen zorgen. Koolstofvezel is een materiaal dat bestaat uit extreem dunne vezels van koolstof. De vezels met een dikte van ca. 5 - 10 micrometer bestaan uit langgerekte koolstofkristallen die min of meer evenwijdig zijn met de vezels. De vezel kenmerkt zich door een zeer kleine rek voordat de vezel breekt (minder dan een kwart van die van aramidevezel). Enige duizenden vezels worden getwijnd tot garen, dat een coating krijgt van een ander (polymeer) materiaal. De snaren zullen dus helemaal geen vezeltjes afgeven door de coating.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Koolstofvezel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100