Kun je dmv lichttherapie afkomen van astma?

Het gaat om iemand die we goed kennen en waarbij de huisarts en longarts tot de diagnose niet-allergische astma kwamen..
Dit na vele (8) maanden veel hoesten en benauwd zijn en intussen gebruikt persoon 3-4 x daags de "pufjes" die al in soorten zijn geprobeerd, maar steeds 'kort' wat helpen. Ze is ook snel en vaak schor, en wil graag van alle pufjes af. Regulier schijnt er geen goede verklaring voor haar vorm astma te zijn en daarom zoekt ze door naar alternatieve opties. die ook vergoed worden door aanvulling van zorgverzekeringen Ze onderging al een aantal behandelingen bij https://www.herstartjegezondheid.nl/contact, wat ook wat leek te helpen, maar ook te prijzig werd en dus 'uit eigen' zak.
Intussen zou deze behandelaar wel binnen alternatieve zorg pakket betaald kunnen worden ( meen dan 40 euro vergoed oid) maar heeft iemand hier meer ervaring of info over ( deze methode en bij deze vorm astma ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, je kunt niet van astma afkomen door lichttherapie. Over het algemeen wordt door wetenschappers aan de werkzaamheid van lichttherapie getwijfeld. De therapie brengt voor allergische astma bij muizen wel een verbetering teweeg. Maar het is de vraag in hoeverre dit dan ook voor mensen zou werken.

Bronnen:
https://de.wikipedia.org/wiki/Low-Level-La...
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24158722
https://www.hindawi.com/journals/iji/2019/3945496/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100