waarom kun je bij diarre onmogelijk ontlasting ophouden.en als je som ook geen diarre hebt soms ook?

als je heel erg moet poepen wil ik weten waarom je het niet meer op kunt houden.heeft dat te maken dat je een zwakke bekkenbodem hebt door bevalling of heeft dat te maken of je er voor kiest om de ontlasting te laten gaan of niet of heeft dat te maken hoe veel druk dat uit oefend op de anus je naar de wc gaat.bioj diaree het zelfde verhaal of zijn dat andere redenen? Martina

Weet jij het antwoord?

/2500

Meest voorkomende oorzaken zijn een (gedeeltelijke) beschadiging of verslapping van de kringspier of de bekkenbodemspier, uitgezakte aambeien, een verslapping van de wand tussen de vagina en de endeldarm (een rectocele) of een endeldarmverzakking. Minder vaak ontstaat het door een beschadiging van de zenuwen die de kringspier en de bekkenbodemspieren aansturen. Het kan ook ontstaan door ontsteking van het slijmvlies van de endeldarm (proctitis), chronische diarree of chronische obstipatie (verstopping).

Het hele punt van diarree is, dat het ontlasting met veel vocht is (het lcihama is om de één of andere reden niet in staat om vocht op te nemen via de dikke darm), en dus extra volumineus. De ontlasting past dus domweg niet in je buik. Bij infectieuze diarree wil je lichaam bovendien actief de ontlasting/darminhoud kwijt -want die zit vol met ziektekiemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100