Wat houdt ABHOZIS precies in ?

Toegevoegd na 10 minuten:
Moet zijn ABOHZIS

Weet jij het antwoord?

/2500

ABOHZIS was de gezondheidsclassificatie voor dienstplichtige militairen in Nederland. Alle onderdelen van ABOHZIS werden gekeurd op een schaal van één tot vijf. Eén betekende niets aan de hand, vijf was het slechtst.

Je hebt de H en de O verwisseld, maar hieronder staat de verklaring: Algemeen Bovenste ledematen (armen en handen) Onderste ledematen (benen en voeten) Horen Zien Intelligentie Stabiliteit

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/ABOHZIS

De keuring kwam er op neer dat je gecheckt werd of je gezond genoeg was. Klopt, maar behoeft wel enige toelichting toch, je vraagt naar precies: De S uit deze reeks staat voor 'stabiliteit'. Daar ging het vaak om bij de keuringen voor dienstplichtige militairen in Nederland. Alle onderdelen van deze keuringen werden op een schaal van één tot vijf gekeurd. Eén betekende niets aan de hand, vijf was het slechts en als je op één van de onderdelen een 5 scoorde, dan was je als dienstplichtige ---ongeschikt voor dienst---. Fysieke zwakte was moeilijk te bewijzen, moest ook aan de hand van medische dossiers aangetoond worden. Bleef over de S van stabiliteit. S5 was voor veel dienstplichtigen populair, het te bereiken doel: afgekeurd worden. Het betekende ---afgekeurd worden voor (geestelijke) stabiliteit---. De keurende artsen zagen wel in dat een volstrekt niet gemotiveerd persoon in het leger geen nut had en keurden veel mensen op grond van S5 af, al is nooit bewezen dat het zo werkte. N.B. Veel mensen houden hun afkeuring op basis voor S5 verborgen, omdat dat betekende dat je instabiel was en dat vinden werkgevers meestal geen pre bij een sollicitatie. Algemeen ABOHZIS Bovenste ledematen (armen en handen) Onderste ledematen (benen en voeten) Horen Zien Intelligentie Stabiliteit ABOHZIS van enen was een schone ABOHZIS en was je dus inzetbaar. In Andere Tijden reportages van de haalbaarheid van S5 en het vervolg. De overheid had geen probleem bij sollicitaties van personen met S5. Hoe dubbel, wel afkeuren voor het leger, maar bij een vacature was dit niet negatief.

Bronnen:
http://defensieweb.wikia.com/wiki/ABOHZIS
https://anderetijden.nl/programma/1/Andere...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100