Hebben dromen ALTIJD een betekenis?

Stel je droomt over bijvoorbeeld je ex, dat het weer goed is enz... Maar toch denk je zelden aan hem, behalve in je dromen.
Of je huilt in je dromen, is er dan ook iets mis in je leven ook al weet je zelf niet wat?
Kan het niet gewoon zijn dat je over dingen droomt en dat ze gewoon NIETS betekenen? Ook al droom je het heel vaak....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je dromen zijn een reflectie van je onderbewuste.Als je wakker bent dan zul je dus met je ''normale'' bewustzijn over je dromen nadenken.Dus je zult je dromen dan anders interpreteren dan dat ze misschien bedoeld zijn.Er is veel symboliek over dromen te vinden(zie link).Maar dit is ook door het wakkere bewustzijn weer geinterpreteerd.En je dromen worden in je REM(rapid eye movement)slaap gemaakt,door middel van DMT(DiMethylTriptamine)Die stof is nog lang niet begrepen door de wetenschap,het is een psychedelicum wat ervoor zorgt dat je naar een andere dimensie reist.Wat we dus elke nacht doen.Dit is tot nu toe onbegrijpbaar. Dus er valt op de betekenis van dromen geen peil te trekken.Al willen mensen dat wel graag,want het lijkt zo betekenisvol,je maakt het immers zelf en in je hoofd mee.

Dromen hebben de betekenis die je er zelf aan geeft! Als jij vannacht het zelfde zou dromen als ik, betekenen die dromen waarschijnlijk heel wat anders! Of misschien zelfs wel helemaal niks...

dromen hebben een psychische en/of een neurologische functie, maar geen enkele betekenis. net zo min als koffiedik kijken, schapenbotjes gooien, en ingewanden van geiten lezen. geniet maar van je dromen, maar sta er niet bij stil.

Het hangt er helemaal van af welke stromingen en zienswijze en/of religie je naleeft. Ben je puur plat aards ingesteld, dan zou je kunnen verklaren dat je dromen totaal geen betekenis hebben, en dat het een afspiegeling is van de indrukken welke je lichaam tijdens je slaap verwerkt. Je fantasie gaat met dingen aan de haal en dat zorgt voor de soms vreemde gebeurtenissen in je dromen of hele bizarre dingen. Het is zeg maar hetgeen van wat je overdag hebt meegemaakt wat op dat moment vooral in je remslaap wordt verwerkt. Dit wordt ook wel de 'dagrest' genoemd. In de eerste bronverwijzing vind je de algemene, en meer wetenschappelijke uitleg van dromen in het algemeen. Ben je nu bijvoorbeeld spiritueel ingesteld, dan zou je je dromen inderdaad kunnen gaan verklaren, zodat ze een bepaalde boodschap kunnen overbrengen. Om een veel gemaakt misverstand uit de wereld te helpen; als je droomt over de dood, dan heeft dit -volgens de spirituelen onder ons, niets met de dood zelf te maken, maar met een afscheid of een afsluiting van iets. Het is denk ik vooral hoe je er zelf tegenaan kijkt, en vooral wanneer je je dromen probeert te verklaren en hier een boodschap uit wilt trekken, dan moet je oppassen dat je vaak veel verschillende verhalen en boodschappen uit een droom kan halen. Het advies is dan ook altijd om je droom op te schrijven en hem later nog eens na te lezen. Zo kun je ook weer een andere invalshoek tegenkomen. Natuurlijk kun je je dromen ook aan iemand anders voorleggen. Je krijgt dan ook de meest verrassende antwoorden soms als je iemand anders naar de betekenis van je droom vraagt. Ik denk dat een uitgebreid antwoord, tegelijkertijd ook het meest neutrale antwoord is, omdat ik niet weet vanuit welk perspectief je je vraag stelt. Zou je willen weten wat je droom volgens sommigen zou kunnen betekenen, bekijk dan eens de tweede bronvermelding:

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dromen
http://www.droominfo.nl/

Niet elk droom heeft een betekenis. Sommige dromen wel en sommige dromen weer niet.. Kijk hier verder... http://www.droominfo.nl/

De dromen hebben allemaal een betekenis om de dagelijkse dingen die je meemaakt goed of slecht te kunnen verwerken . En de andere dag weer met een fris hoofd te kunnen beginnen .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100