Hoe kan het zo zijn dat je als vrouw aan het einde van de dag een natte onderbroek hebt terwijl je die dag helemaal niet geil geweest bent?

Word je dan gewoon spontaan nat soms of is het afscheiding? Het lijkt namelijk wel heel erg op de vloeistof die vrijkomt bij seksuele opwinding.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jazeker kan dat. Naast het al genoemde zweet en de mogelijkheid van (minimaal) urineverlies, reageert je lichaam OOK op (lichamelijke, maar ook wel visuele (!) ) prikkels die je hoofd verder helemaal niet op hol brengen. Fietsen bijvoorbeeld, of strakke spijkerbroeken dragen. En in sommige perioden in je cyclus scheidt je ook meer slijm af van in andere. Zolang het om helder vocht gaat zonder vreemde kleur of geur, is het helemaal niks om je zorgen over te maken. Of het om urineverlies gaat - waar eigenlijk wel naargekeken moet worden, zeker als je het niet merkt en je nog erg jong bent- is eenvoudig te controleren door te voelen of je vagina zelf meer naar binnen/tussen de schaamlippen ook nat is, en dan dat typische, glibberige vocht. Urine voelt namelijk eerder stroef, en kan zelfs irriteren. Je kunt het uiteraard ook prima ruiken.

Omdat je op die plek ook kunt zweten. Het zou ook kunnen dat je last hebt van een heel lichte vorm van incontinentie. Maar het kan ook normale afscheiding zijn.

Waarschijnlijk heb je het over afscheiding en niet over urine. Dit kan o.a. komen door: -te strakke kleding te dragen. -een schommeling in je hormoonhuishouding. -een bacterie/schimmel in je vagina. -te veel suikerconsumptie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100