Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

zijn er veel meisjes die als jongen zijn geboren, en de overgang jongen naar meisje hebben gadaan?

Ben zelf transgender en ken er eingelijk niet zoveel ( 5 ) vroeg mij af zijn er meer of is dit maar een kleine groep.

Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
1.3K
Ritsuka
8 jaar geleden
http://bunnybennett.tumblr.com
Zit in band samen met tweelingbroer en een vriend. Is nu iets van een jaar bezig met traject van man naar vrouw.
Ritsuka
8 jaar geleden
Dit is ook een transgender man naar vrouw, ze maakt o.a. makeup videos hoe je beter een vrouw kan lijken https://www.youtube.com/user/ThePrinceSane
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
Een bekende vrouw met een mannelijk verleden is Rosalind Hengeveld, bridget op hoog niveau en is lid van Mensa. Kortom een vrouw die niet geremd wordt door haar mannelijke verleden. Zij heeft diverse publicaties over het onderwerp op haarnaam staan en gepubliceerd..
http://www.tent-werkgroephoorn.nl/index.php?start=5
Er worden op diverse plaatsen in Nederland ook transgenderavonden verzorgd. Je ontmoet er andere mensen en kunt ervaringen uitwisselen, vragen stellen of tips krijgen.
Verwijderde gebruiker
8 jaar geleden
In Amsterdam bv.
http://transgendersamsterdam.nl/transgenderavond

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Er zullen niet veel jongens zijn die de overgang naar meisje hebben gedaan.
De transgendergroep in Groningen behandelt kinderen van 12 jaar en heeft nu ongeveer 500 jongeren behandeld.

http://www.transgendergroepgroningen.nl/transgenders/over-transgenderkinderen/ ---Cohen stak haar nek uit voor de meest kwetsbare groep: kinderen en jongeren met zogeheten genderdysforie, bij wie gevoel en gedrag niet overeenstemmen met hun geslacht. Samen met kinderendocrinoloog Henriette Delemarre besloot ze vijftien jaar geleden om pubers vanaf 12 jaar, na een strenge selectie, medisch te gaan behandelen.
Van alle jongeren die in de jaren met puberteitsremmers zijn begonnen, zijn er drie halverwege gestopt. Hun eigen puberteit komt dan alsnog op gang. Van de groep die vervolgens hormonen van het andere geslacht gaat gebruiken, heeft nog nooit iemand spijt gekregen.’ ----

Over volwassenen is meer bekend: In een onderzoek van Paula Vennix " feiten over tansgender mensen 2013" staat dat 0,6% van de mannen en 0,2% van de vrouwen " behoefte heeft aan geslachtsaanpassing." .
(Lees meer...)
Erna55
8 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding