Hygiene bij het zwemmen, moet de eikel ook afgedroogd worden bij een onbesneden penis?

Ik vroeg mij af of na het zwemmen de eikel ook afgedroogd moet worden. Ik droog wel mijn penis en balzak af maar het probleem is dat de voorhuid na het zwemmen zich niet zomaar laat doen. Normaal gezien kan ik de voorhuid vlot héén en weer laten schuiven, behalve na het zwemmen. De eikel is dan volledig bedekt. Ik heb dan ook zo de indruk dat de voorhuid de eikel wil beschermen. Is het mss tegen de koude?

Is al dat chloor eingelijk goed voor de geslachtsdelen? Want die hebben een fijnere huid dan de rest. K'veronderstel dat dit meisjes ook zo is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat hoeft niet. Zo'n groot gevaar levert het chloor in zwemwater niet op, dat je daarom je afdroogmethode zou moeten aanpassen. Je kan gewoon hetzelfde doen als je thuis doet na het douchen of na het nemen van een bad: je afdrogen totdat je vindt dat je droog genoeg bent om gewoon (weer) je kleren aan te kunnen trekken. De eikel heeft daarbij geen enkele speciale behandeling nodig. Maak je je ergens zorgen over, vraag dan je huisarts om raad. Mij lijkt dat overigens op basis van deze vraag niet nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100