waardoor kan in zeer korte tijd conditie ( zonder ziekte) bijna wegvallen?

- Bij minste of geringste aan beweging ( tot zelfs omdraaien in bed of 10 meter lopen in huis kan hart ineens overmatig voelbaar zijn.
- Op de kortademigheid na geen andere klachten.
- Ben niet ziek of koortsig geweest.
-Ben nog herstellende van CVA , nu 15 maanden geleden, maar met ook veel fysio en oefeningen lukt "minimaal" om weer stukjes te kunnen lopen, zoals kort rondje de hond uitlaten, of een trap op en af.
- Ben al bij HA geweest; geen onderzoek enz gehad, maar doorverwezen naar revalidatiearts over 5 weken ong.

(leef gezond, rook en drink niet, geen werkdruk of extra stress )

- Tijdens korte fietstest ( haalde niet eens 4 minuten !) viel op dat hart wel 6 minuten nodig had om naar bv 120 slagen terug te keren..

Enige wat me opvalt is dat ondanks bijna dagelijks ook oefeningen ook over het gehele lijf wat spierpijn zit ( zelfs al bij strekken rug/arm/been enz) en ook minder kracht merk in alle spiergroepen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

U geeft het antwoord eigenlijk al in de vraag die u stelt. Door uw CVA is de conditie van uw hele lichaam minder dan u gewend bent. De spierpijn en snelle hartslag bij minimale inspanning die u ervaart is hoogstwaarschijnlijk t.g.v. dit vervelende voorval. Het is verstandig dat u langs de huisarts bent geweest met uw klachten. Het besluit om u door te verwijzen naar de revalidatiearts lijkt mij in uw geval ook de meest geschikte optie. Mochten klachten verergeren en/of krijgt u symptomen die horen bij een hartaanval is het zeer aan te raden de huisarts of dienstdoende arts (buiten werktijden) te contacteren. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100