Ik wil mijn knieën en enkels verstevigen door middel van oefeningen. Wie heeft er goeie oefeningen daarvoor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar schijnt een plankje voor te zijn met een halfronde bal eronder (ben vergeten waar ik het heb gelezen, maar je kunt zoiets ook zelf maken, lijkt me een stuk goedkoper).

Ga naar een goed fitness-centrum, die weten wat je moet doen en begeleiden je daarbij. Dan heb je minste kans op vervelende blessures.

Stevig doorwandelen en traplopen!

TaiChi.

Ik weet een oefening om de spieren en banden in je enkels sterker te maken. Zet je voeten naast elkaar met iets ruimte ertussen. Blijf goed rechtop staan en ga dan op je tenen staan. Blijf 5 tellen zo staan en ga dan weer voorzichtig en beheerst op je hele voet staan. Deze oefening herhaal je 5 keer en dan doe je daar 3 series van. Je kunt deze oefening ook doen als je op 1 been staat. Dat maakt het wat moeilijker. Een oefening om je knieen sterker te maken weet ik ook wel maar die vind ik te moeilijk om op hier uit te leggen.

Ik heb mijn enkels verstevigd door op een (kleine) trampoline op één been te gaan staan en dan langzaam door door die knie te zakken en weer rechtop te gaan staan. En dat dan een aantal malen herhalen. Ik deed uiteindelijk drie keer vijftien kniebuigingen op elk been. Ik vermoed dat het ook goed is voor de knie.

Joggen op blote voeten

ik moest schaats bewegingen maken om mn enkels steviger te maken

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100