Ik vermoed dat ik een te nauwe voorhuid heb, is het slim om naar de dokter te gaan?

Ik probeer het even kort duidelijk te maken,
Ik ben 16 jaar,
Als ik een slappe penis heb, kan ik mijn voorhuid met gemak naar beneden trekken zodat ik heel mijn eikel zie, maar als ik een erectie heb, gaat dat veel moeilijker.
Mijn penis is zo'n penis die in slappe toestand niet zo groot is, maar als ik een erectie krijg, word hij gelijk een heel stuk groter (ik weet niet of dit handig is voor jullie om te weten, want je hebt mensen die bijvoorbeeld een grote penis hebben in slappe toestand die weinig groter worden in een erectie, en in slappe toestand kleiner en bij een erectie een heel stuk groter).
Ik weet niet of ik een te lange voorhuid heb of een te nauwe (of misschien geen van beide).
Als ik een stijve heb, kan ik mijn voorhuid wel van mijn eikel afrollen, alleen bij het laatste stuk gaat dat veel minder makkelijk en moet ik de voorhuid wat hoger vastpakken. Maar dan nog steeds moet ik best hard trekken.
Voor de rest was ik mijn penis gewoon goed, elke dag onder de douche met warm water (heel soms ph neutrale zeep) en ik masturbeer wel eens (laat ik maar eerlijk zijn, in mijn ogen is er niks mis mee).
Ik weet dat dit vaak normaal is maar een vriend van me heeft aardig problemen gehad met zijn penis en hij heeft mij eigenlijk een beetje bang gemaakt haha
Kan mijn voorhuid te strak of te lang zijn? Is het slim om naar de dokter te gaan en wat zouden ze er aan kunnen doen? Hoe zit dat met besnijdenissen (op mijn leeftijd)?
Spreekt me wel aan maar ben wel best bang ervoor

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is niet nodig, regelmatig even oprekken geeft na enkele weken al verbetering. Je kunt natuurlijk wel een besnijdenis ondergaan, maar noodzakelijk is het niet. Huisarts hoef je alleen heen als het zelf oprekken niet lukt of pijnlijk blijft.

Als je geen klachten hebt, is het volkomen normaal, en hoef je er niets aan te laten doen. Als je wel klachten hebt (pijn of hygiene problemen), ga er dan mee naar je huisarts.

Naar de huisarts gaan is je beste keuze. Niemand op dit 'forum' kan jouw situatie echt goed inschatten, dus we gaan enkel af op hetgeen jij zegt. Veel mensen schamen zich om voor problemen met de erogene zones een huisarts te raadplegen en krijgen hier later spijt van. Wat dat betreft al een compliment dat je deze vraag hier stelt! Het feit overigens dát je deze kwestie hier neerlegt beantwoordt de vraag al. In het dagelijks leven ondervind je hinder van de (te) nauwe voorhuid en dus is het bijzonder verstandig de huisarts hiernaar te laten kijken. Ik raad je aan niet bij het inloopspreekuur langs te gaan, maar een afspraak te maken. Je arts zal dan goed de tijd voor je nemen. Stel vervolgens de vragen die je hier ook neer hebt gelegd en hij zal je van de juiste raad voorzien. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100