Rare tussentijdse bloeding?

Hoi, ik had een vraag. Ik slik vanavond de laatste pil voordat mijn stopweek begint. Nu heb ik vorige week maandag een paar druppeltjes lichtroze bloed gehad. Woensdags ben ik bij de dokter geweest en deze gaf aan dat dit zeer waarschijnlijk een 'spotting' zou zijn. Diezelfde avond kreeg ik last van wat oud bruinig bloed en het bloeden is doorgegaan tot en met nu...Nu is het niet dat ik echt leegstroom maar vaak bij het afvegen nadat ik naar de wc geweest ben.

Ook heb ik nu ruim een week last van pijn in mijn onderbuik en onderrug, ik ben hartstikke moe en heb regelmatig last van hoofdpijn.

Mijn pil ben ik de afgelopen 3 weken 2x vergeten, niet achter elkaar. En ook zit ik aan een antibiotica kuur, waarvan de apotheek zegt dat deze geen invloed heeft op de pil. Ik neem dus aan dat het niet kan zijn dat ik zwanger ben?

Heeft iemand enig idee wat dit zou kunnen zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Symptomen abnormaal bloedverlies bij pilgebruik Wat is het/wat houdt het in? Bij gebruik van de pil treedt er in de stopweek een onttrekkingsbloeding op. Dit is een bloeding die op een gewone menstruatie lijkt, alleen meestal minder heftig. U kunt soms ook wel wat bloedverlies zien buiten de stopweek. Dit bloedverlies kan afkomstig zijn van de baarmoedermond en uit de baarmoeder. terug naar boven Hoe kom je er aan? Als het bloedverlies afkomstig is van de baarmoedermond is er meestal sprake van contactbloedingen. Deze treden vooral op na seksueel contact. Is er geen sprake van contactbloedingen dan zijn er een aantal andere mogelijkheden: U bemerkt tijdens de eerste maanden van het pilgebruik wat licht tussentijds bloedverlies (spotting). Dit verdwijnt vanzelf. U bent de pil een of meer dagen vergeten. In uw hormoonspiegel treedt een dip op waardoor bloedverlies kan optreden. Op dezelfde manier kunnen onregelmatig pilgebruik (de ene dag 's morgens, de andere dag 's avonds innemen), of een buikgriep (waardoor de pil niet volledig in het lichaam wordt opgenomen) schommelingen in de hormoonspiegel en daardoor bloedingen veroorzaken. Ook bepaalde medicijnen hebben invloed op de wijze waarop de pilhormonen in het lichaam worden verwerkt en kunnen het normale bloedingspatroon verstoren. Vaak is er echter geen duidelijke oorzaak aan te geven. terug naar boven Wat u zelf kunt doen Neem de pil altijd consequent en regelmatig op hetzelfde tijdstip in. Ook als er tussentijds bloedverlies optreedt moet u gewoon doorgaan met het innemen van de rest van de strip. Ga na of een van bovengenoemde oorzaken van toepassing is en corrigeer dit zo mogelijk. Als u naast de pil andere medicijnen gebruikt, overleg dan met uw arts of apotheker of deze van invloed kunnen zijn. Blijven de klachten duren ga naar de gynaecoloog!

Bronnen:
http://www.consumed.nl/diagnose_hulp/info....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100