Zou het verplicht moeten zijn dat iedereen kan reanimeren?

Gisteren heb ik het leven gered van een kennis. Verder waren we met ongeveer 150 man en bijna iedereen stond te panieken en te stressen..
Daarom mijn vraag zou het verplicht moeten worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja ik vind van wel en ook een ehbo diploma zou verplicht moeten worden. maar ook al kan je het goed er zijn altijd mensen die een cursus hebben gehad maar zodra er echt iets is slaan ze helemaal dicht en weten ze niet meer wat te doen

Verplichten vindt ik erg ver gaan,een beetje sociaal en hulpvaardig mens moet dit uit zijn eigen gaan leren en niet omdat het verplicht is.

Wat goed van je ! Ja hoor ik vind dat ieder bedrijf daar zijn medewerkers in moet scholen .

Mooie vraag, maar antwoord is. NEE... Waarom niet, dan krijg je de handhaving, dan krijg je processen omdat iemand het wel kon, maar niet deed enz enz... Praktisch onuitvoerbaar, helaas... En nu ben je extra held omdat jij het niet hoefde en het toch kon en het toch deed...

Hier zijn al vaker discussies over gevoerd, maar helaas dit kan niet worden ge-eist. Reanimatie vereist een rustige kalme houding van de hulpverlener, om de uitoefening, adequaat uit te voeren Daar is menigeen niet toe in staat, en zou hun ook een heleboel schuldgevoel opleveren als ze op dat moment het niet aankunnen. Geweldige actie van je. !

eigenlijk wel,maar dat is onbegonnen werk. omdat de overheid dan OOK voor iedereen een goede cursus moet financieren. reanimeren is geen spelletje en kan ook schade aanrichten bij verkeerde handelingen!!

Het zou mooi zijn als iedereen het zou kunnen. Wat nog niet wil zeggen dat iedereen die het kan het ook doet. Zoals je al zegt staan heel veel mensen te panieken en stressen, en "vergeten" ze iets te doen. Ookal als ze het wel kunnen komt dat voor. Ik vind dat je het op school al zou moeten kunnen leren. En als je het nog niet geleerd hebt, dat er dan van bedrijven uit aan hun werknemers een cursus wordt aangeboden. Dat gebeurd al bij veel bedrijven.

Hoe vreemd het ook moge klinken, hoe meer mensen er bij een ongeval of noodsituatie aanwezig zijn (en het zien) hoe KLEINER de kans is dat ze iets gaan doen. Dit bewezen verschijnsel treedt op door de gedeelde verantwoording, men gaat op elkaar wachten tot iemand gaat helpen. Dappere daadkrachtige mensen treden dan evnzogoed wel op, die zijn er helaas niet zoveel. Je kunt wel in een studie de cursus reanimatie opnemen en dit zou een hele goede zaak zijn. In geval van noord is het wettelijk verplicht hulp te bieden veel mensen zijn dit blijkbaar vergeten. Door kennis en kunde over te dragen neem je de angst/rem om in te grijpen wat weg em is de kans groter dat mensen wat gaan doen in noodgevallen. Als je echter reanimatie verplicht stelt, zal dat wellicht niet veel helpen, als het verkeerd gebeurt is het middel erger dan de kwaal. Dus de opleiding reanimatie verplicht te integreren bij opleidingen maakt de kans op een goede reanimator en geslaagde reanimatie groter.

Stel dat iedereen het zou kunnen, dan nog zullen er weinig zijn die het ook daadwerkelijk toepassen. Je hebt het nu zelf ervaren dat 150 mensen er bij stonden en eigenlijk niet echt hulp boden. Je ziet zoiets ook vaak gebeuren als er iemand aan het verdrinken is, toeschouwers genoeg maar weinig echte redders. Het moet dus ook wel echt in je zitten. Ook als iedereen het weet hoe te handelen, dan nog zullen er weinig echte redders zijn. Wat beweegt nu de omstander om iemand te redden? Vaak zijn dat mensen met overzicht, die niet in paniek raken, die weten ik kan en moet hier helpen. Gelukkig zijn die er nog en de voldoening om een mens in nood geholpen te hebben, moet heerlijk zijn, maar dat komt pas achteraf, daar doe je het ook niet voor. Wat blijft is een daad waar je trots op kan wezen, heel erg trots! Ook dat mag best even gezegd worden.

Neen je zou het niemand mogen verplichten,wel zou het verplicht moeten zijn bij instellingen hiermee bedoel ik, Winkels,bedrijven,allerlij evenementen enz enz. Ik hoop wel als mij iets gebeurt dat jij dan bij mij in de buurt bent. Geweldig van je. +1

Ben geen voorstander van verplichting. Als men wordt verplicht is de kans dat de handeling goed wordt verricht kleiner. Als iemand gemotiveerd is werken dit soort zaken veel beter. De persoon was dan al gemotiveerd om een cursus te volgen en zal dan ook met een betere instelling de noodzakelijke hulp bieden.

heel goed wat jij deed, met goede afloop. maar nee, dit zou niet verplicht moeten worden. niet iedereen zou het willen of zou het kunnen, denk hierbij aan mensen met beperkingen bijvoorbeeld. een reanimatie heeft gevolgen. in een aantal gevallen gunstige. of verder leven als kasplant.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100