Is in feite elke mens wel (nature or nurture) stressgevoelig of is het meer een "mode-aandoening" ?

Bedoel hiermee niet iets zoals positieve stress of negatieve stress en evt. gevolgen, maar meer of dit aangeleerd gedrag of aard is, en daarmee ook 'af te leren' of te veranderen. ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Goede vraag. In ieder geval hebben we een beetje stress nodig om te kunnen functioneren. Stress zorgt ervoor dat je lichaam in opperste staat van alertheid wordt gebracht. Hierdoor ben je in staat om snel te reageren en te schakelen. In zekere zin is stress dus 'aangeboren'. Je kunt stress echter wel onder controle houden zodat je ervoor zorgt dat het niet te veel wordt. Bijv. door op tijd te ontspannen, een goede balans tussen werk en privé, op tijd nee te durven zeggen. Er is dus zeker wel wat aan stress te doen, je kunt er zelf invloed op uitoefen.

Bronnen:
http://www.gezondheidsplein.nl/aandoeninge...

De mode-aandoening waar je het over hebt betreft volgens mij niet stress op zichzelf, men praat elkaar wel veel meer dan vroeger aan dat alles wat mogelijk is ook moet kunnen, en dan niet een ding tegelijk maar alles tegelijk. Als iemand gaat geloven dat en een topbaan en goed ouderschap, 3 vakanties per jaar, ieder kind minstens naar 5 buitenschoolse activiteiten moet en een ruime vrienden en kennissenkring en dat alles nog twitteren en op facebook zetten en je conditie op peil houden (ik raak al bijna gestrest van het bedenken); als je dat denkt raak je geheel vanzelf gestrest en overspannen. Een mens kan ook tegenwoordig iets goed doen zonder stress; daarvoor moet je alleen kiezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100