(water) drinken lest mijn dorst niet, wat nu?

Ik weet niet hoe het komt, maar al jarenlang zit ik met dit probleem. hoeveel ik ook drink, of het nou water is of wat anders, ik blijf mijn dorst behouden. Het gaat niet weg.
Wat kan ik daar aan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit zou een oorzaak kunnen zijn, maar zeker maandag de huisarts bezoeken. Suikerziekte symptomen moeten zo spoedig mogelijk vastgesteld worden. Het snel ontdekken van suikerziekte is namelijk cruciaal. Bij tijdig ingrijpen kunnen ernstige gevolgen voorkomen worden. Anderzijds is het moeilijk om de symptomen tijdig te ontdekken. Bij prediabetes bijvoorbeeld is het erg moeilijk om symptomen te ontdekken. Het is belangrijk op de volgende aanwijzingen te letten: Veel drinken en plassen Bij hoge suikerwaarden in het bloed moet je vaker naar het toilet. Omdat de insuline niet aanwezig is in het bloed, of deze wel aanwezig maar niet effectief is, kunnen de nieren de glucose niet filteren. Ze worden overspoeld met glucose. Daarom onttrekken de nieren extra vocht aan het lichaam om de glucose te verdunnen. Veel plassen (en daardoor ook veel dorst) kunnen er daarom op wijzen dat er te weinig insuline in het bloed zit.

inderdaad, dacht ik ook meteen. Een teken van suikerziekte (diabetes) kan zijn dat je altijd dorst hebt.. Het kan ook aan je nieren liggen.. maar ik vrees dat je als je zeker wil weten wat het is best je arts raadpleegt en even bloed laat prikken. Op de site hieronder vind je meer uitleg want het kan aan vanalles liggen. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100