Hoe kan je bij een man baardgroei stimuleren?

Bij vrouwen die als man door het leven willen gaan zijn er hormonen die de baardgroei stimuleren. Kan zo iets ook bij mannen met weinig baardgroei?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is mogelijk om mannelijke hormonen te slikken, echter zou ik dat niet aanraden. Hormonen kunnen allerlei bijwerkingen hebben. Misschien stimuleer je baardgroei maar verlies je het vervolgens op je hoofd. Ik zou overigens wensen dat ik niet elke dag hoefde te scheren om verzorgd voor de dag te komen.

Vroeger werd al eens beweerd dat vaker scheren of het insmeren van het gelaat met uitwerpselen voor meer baardgroei zou zorgen. Ondertussen weet iedereen wel dat dit alvast niet zo is en dat er andere middelen zijn om de groei van baardharen te bevorderen. Deze middelen bevatten meestal als actief element zinkgluconaat, één van de gekendste middelen is minoxidil. Minoxidil Let op, er werd nooit wetenschappelijk aangetoond of Minoxidil ook effectief de baard laat groeien. Oorspronkelijk werd dit gebruikt als behandeling van hoge bloeddruk maar als snel bleek dat het ook de haargroei stimuleerde door het verbeteren van de toevoer van bloed aan de haarschacht. Omwille van het kostenplaatje en de hinderlijke bijwerkingen is het aangeraden steeds een arts te raadplegen wanneer u deze middelen voor baardgroei of haargroei wil gebruiken. Baardgroei stimulatie Leeftijd Hoewel jongens tussen 14 en 25 zich nog geen zorgen hoeven te maken over hun baardgroei, kan soms één kant van het gezicht tijdelijk sterker behaard zijn. Het krijgen van een volgroeide baard is doorgaans een langszaam proces dat tot vijf jaar kan duren. Dus: geen zorgen maken jongens, nog een beetje geduld hebben!

Bronnen:
http://www.mensworld.be/grow/lichaam/baard...

Kracht training doen zodat je testoteron niveau omhoog gaat. Geen verboden middelen gebruiken. Het grappige is dat ik ook baardgroei wilde toen in wat jonger was zo in mijn tienerjaren. Maar na geregeld scheren terwijl ik geen 'haar' had heb ik nu een redelijk baartje rondom. Maar ik merkte doordat ik ben gaan trainen, krachtsport dat mijn testosteron niveau omhoog ging en dus meer baardgroei en nu moet ik me eigenlijk elke dag scheren en dat vind ik niet prettig. Ik laat vaak een paar dagen (stoppelbaardje) staan.

Haargroei wordt gestimuleerd door een aantal factoren: hormonen, voeding en zonlicht. Hormonen als testosteron zorgen voor een stevige baard, sporten verhoogd de productie van testosteron. Veel sporten is het devies. Voedingsmiddelen zorgen voor een gezonde haargroei. Eet daarom gevarieerd en eet producten met veel proteïne en vitamine B. Proteïne vind je in zuivelproducten. Vitamine B vindt je in graanproducten (brood, rijst), groente, fruit, noten en vlees. Zonlicht stimuleert het lichaam nieuwe cellen aan te maken, zorg er dus voor dat je voldoende buiten bent. Bruin worden is niet nodig, je krijgt al voldoende zonlicht als je een kwartier buiten loopt (zonder pet). Wel moet jij je realiseren dat het is genetisch bepaald hoe jouw baard zich ontwikkeld. Als je puberteit voorbij is en je hebt weinig haar op je gezicht, dan zal dat nooit een volle baard worden. Als je nog in je puberteit zit is het gewoon afwachten hoe je baard zich ontwikkeld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100