zelfdoding

Ik heb weleens gehoord en gelezen dat mensen die zelfmoord plegen een stofje bij zich dragen die er voor zorgt dat ze dit daadwerkelijk doen is dit echt zo?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je bedoelt denk ik dat er een bepaalde functie in de hersenen afwijkt van gezonde mensen? Ik denk dat mensen die zichzelf van het leven beroven zwaar depressief zijn en het daarom niet meer zien zitten en er een einde aan maken. Niet omdat ze een stofje hebben die daarvoor zorgt. Tenzij dat stofje de depressie is? Mensen die voor zelfdoding kiezen hebben het 9 an de 10 keer helemaal uitgestippeld. Heb er laatst een docu over gezien. Meestal laten ze ook een afscheidsbrief achter.

Bronnen:
http://www.gratisadviseurs.nl/mens-&-maats...

Ik snap je vraag niet echt zo goed.. Mensen die zelfmoord willen plegen dragen een stofje bij zich. Waarvoor zorgt die stofje? Voor de zelfmoord? Dus elk moment kunnen ze dus zijn/haar leven afbreken met dat stofje..! Ik weet niet of dat daadwerkelijk zo is.. Maar lijk mij een broodje aap of zo... Voor iemand die zelfmoord wilt plegen, zijn er veel manieren ervoor... En diegene gaat niet met zo'n stofje rond lopen...

Nee, het is in ieder geval niet een "vreemd" stofje dat andere mensen niet hebben. Mensen die zichzelf van kant maken, hebben meestal zware psychische nood. Zoals de huidige psychiatrie het beschouwt, vertaalt zich dit in een onbalans van bepaalde neurotransmitters in de hersenen. Veel is gezegd over een tekort aan serotonine, een van die neurotransmitters. Wellicht dat je daar het verhaal van het stofje vandaan hebt. De materie hierover is erg complex, er kunnen natuurlijk allerlei aanleidingen zijn waardoor iemand geen uitweg meer ziet. Maar het is in ieder geval niet zo, dat met een bloedtest, scan, foto, DNA of ander bewijs, 1 specifiek ding is aan te tonen dat tot zelfmoord lijdt. Ironische is, dat terwijl ik dit typ, ik me bedenk dat er heel veel te doen is geweest over Antidepressiva (SSRI's), en dat die (vooral bij jonge mensen/kinderen) in verband zijn gebracht met zelfdoding. In dat geval zou juist het stofje dat iemand zou moeten helpen niet dood te willen een paradoxaal effect hebben.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Serotonine
http://www.gezondheidsplein.nl/aandoeninge...
http://www.medischdossier.org/archief/jaar...

IK weet wel dat mensen die depressief zijn en daardoor zelfmoordneigingen krijgen een TEKORT hebben aan een bepaald stofje, genaamd serotonine. Deze wordt in de hersenen aangemaakt en door bepaalde oorzaken soms niet meer voldoende aangemaakt.

Ik weet niet over welk stofje dat je het hebt... Ik weet uit eigen ervaring toen ik eens op het punt stond om zoiets te doen, dat ik iets niet had... Maar dat was geen stofje, maar toekomst...

Mensen die voor zelfdoding kiezen hebben eens keer helemaal uitgesuft zijn denk ik. Heb er laatst een docu over gezien. Meestal laten ze ook een afscheidsbrief achter. En dan hangen ze zich op met een touw.!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100