Hou hou ik mijn handen warm in deze afschuwelijke kou? Ik fiets ong. 3 uur per dag!

Ik heb hartstikke goede handschoenen! Maar ze helpen gewoon niet! :(

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zorg er voor dat je weinig lichaamswarmte verspilt. Je lichaam heeft prioriteiten qua warm houden. Je hoofd is nummer 1, je extremiteiten nummer laag. Het eerste wat je lichaam dus zal laten koud worden zijn je voeten en handen. Het warm houden van je hoofd is dus van groot belang. Als je dat gedaan hebt, bedenk dan dat de warmte via je bloed getransporteerd wordt. Hou dus de gehele route naar je handen [en benen voor je voeten] warm. Succes

Boterhamzakjes om je handen doen, onder je handschoenen. Het klinkt raar maar het werkt gegarandeerd ;) Ik doe het ook en ik fiets 1 uur per dag

Handschoen zonder "losse vingers" kopen, of je vingers terugtrekken zodat ze bij elkaar zitten in de handschoen. Toegevoegd na 1 dag: Wanten dus. Met dank aan suussuus! Toegevoegd na 1 dag: Ik gebruik zelf trouwens snowboard/ski handschoenen die doen het ook beter dan de gemiddelde handschoentjes van de hema, ze zijn meestal wel wat prijzig.

Een paar moffen op je stuur waarin je je handen steekt helpt extra.

Mijn vrouw heeft daar ook veel last van. Wat zij deed is een paar handwarmers in haar handschoenen. Zie links. Er zijn verschillende soorten.

Bronnen:
http://www.anwb.nl/webwinkel/reis-en-cadea...
http://www.bootland.nl/handwarmers.html

wanten warmen beter als handschoenen. verder is sportcreme aan te raden. deze is te verkrijgen via mylene.

Wat ook goed helpt is in plaats van een plastic zakjes, is een gewone dunne handschoen, dan een plastic handschoen en dan nog een handschoen (dik of dun, ligt eraan hoe koud je het hebt). Wanneer je enkel een zakje om je hand doet, bestaat de kans dat je gaat zweten + het werkt vrij lastig als je een gewone handschoen aan wilt doen met een zakje erin... aangezien je je vingers dan niet kunt splitsen. Succes!

Het is ook belangrijk dat je polsen lekker warm zijn, dus een trui met lange mouwen

Je zou ThermoGear handschoenen kunnen kopen. Die zijn door wetenschappers van NASA ontwikkeld om bij (extreme) kou(tot -30) de lichaamswarmte vast te houden. In combinatie met gewone handschoenen wordt de lichaamswarmte 100% geïsoleerd. Zijn te bestellen via internet en kosten €12,95 bij Lezershop.nl.

Bronnen:
Lezershop.nl

Waarschijnlijk heb je er nooit van gehoord..maar er bestonden ooit in het verleden de zogeheten 'moffen' Dit zijn een soort uiteenlopende leren kokers die je op stuur, achter het handvat, moet bevestigen. Als je je handen hierin hebt..word je niet door de koude wind afgekoeld en voelen je handen lekker warm aan. Ik vermoed dat je, ook nu nog wel, een stel moffen kunt kopen bij de fietshandelaar. Groet, Ton

Er bestaan een soort natte doekjes die je in je handschoenen kan doen. Zodra je ze uit het zakje haalt worden ze heel warm. Veel mensen gebruiken dit op wintersport, het helpt echt!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100