Wat zorgt er voor dat mannen kaal kunnen worden?

jammer toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kaal worden is een gevolg van ras, leeftijd en erfelijke aanleg. Mannelijke kaalheid openbaart zich vooral bij "Kaukasische"(lees:blanke) bevolkingsgroepen. Aziaten, Afrikanen en Amerikaanse indianen hebben er minder last van. In Europa verliest 70 procent van de mannen op leeftijd z'n haardos. Kaalheid wordt vooral veroorzaakt door een afgeleide van het hormoon testoron, dihydrotestoteron. Door deze stof daalt de groeifase van het haar van enkele jaren naar enkele maanden. Het gevolg: een kalende schedel.

Bronnen:
Quest.

Of het jammer is, dat hangt denk ik af van de persoon die je het vraagt. Sommige mensen worden niet kaal en maken zichzelf kaal, anderen staat het gewoon goed en sommige willen het liever niet. Op zich zijn er verschillende redenen dat iemand kaal kan worden, alhoewel het algemeen wordt verondersteld te maken te hebben met het testosteron niveau. Met andere woorden, mannen die vroeg kaal worden, hebben veel testosteron. Dit houdt overigens niet in dat het macho's zijn, ze hebben gewoon meer mannelijk 'geslachts'-hormoon.

Helemaal niet jammer ! Mannen van boven de veertig met een hele dikke bos haar kan ik nauwelijks serieus nemen eerlijk gezegd ; zal ook wel een cultureel vooroordeeltje zijn natuurlijk, maar ik vind het een beetje zielig gezicht, vooral als ze er ook nog veel mee zitten te frunniken en kammen - jesses !! Die kaalheid wordt natuurlijk veroorzaakt door met name mannelijke hormonen, en het is een beetje afhankelijk van je ras (en je erfelijke aanleg) en ook je haarkleur of, wanneer en in hoeverre je kaal wordt. Daar iets tegen proberen te ondernemen is niet alleen totaal onnodig maar zelfs een beetje sneu in mijn ogen.

Erfelijk bepaald. Met een scheerapparaat gaat het ook prima.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100